Voorzitter staat achter aankoopbeleid PEC: "Niet elk schot is raak"

1 december 2018, 12:39   Bijgewerkt: 1 december 2018, 12:46

PEC Zwolle verkeert al maanden in een sportieve malaise, maar voorzitter Adriaan Visser staat achter het aankoopbeleid. "Je hoort mij niet mopperen over de voorbije negen jaar. De factor aankoopbeleid heeft ons - zeker commercieel gezien - veel succes gebracht", stelt de preses.

"In het aantrekken van jonge buitenlandse spelers en de zogeheten breedtespelers waren we minder succesvol en zaten er wat bloopers bij. Langdurige contracten? Iedereen vond Achahbar een toptalent en wereldspeler. Parzyszek was topscorer in de Eerste Divisie", zegt Visser in De Stentor. "Ja, niet elk schot is raak, maar dat Gerard (technisch directeur Nijkamp, red.) de touch kwijt zou zijn, vind ik echt te gemakkelijk gezocht en onzin."

Visser geeft aan dat iedere aankoop weloverwogen is. "Aan elke aankoop hangt een logisch verhaal. We analyseren de selectie steeds goed. In 2017 wilden we van onze buitenlandse duiventil af. We hebben contracten verlengd en de sterke kern bleek in de breedte kwetsbaar. Daarom zijn we nu voor een bredere groep gegaan. We hebben bewust veel doorgewisseld en in Leemans, Van Duinen en Van Crooij en in Hamer en Flemming sterke jongens voor nu en in de toekomst gehaald."

Vlak voor de start van de Eredivisie kreeg PEC Zwolle te maken met personele problemen, onder andere Dirk Marcellis viel weg. Als reactie schakelden de Blauwvingers zaakwaarnemer Mino Raiola in. "De cocktail die daarna is ontstaan leverde eerst wisselende successen en nu een grote val op. Maar dat gaan we rechtzetten. Ik laat mensen niet vallen die onder mijn waarneming een uitstekende job verrichten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen