KNVB wil finale Champions League naar Nederland halen

1 december 2018, 12:04

De KNVB heeft zijn zinnen gezet op de organisatie van de Champions League-finale, van zowel mannen als vrouwen. Dat zegt secretaris-generaal Gijs de Jong. Eerder werd al bekend dat Nederland oren heeft naar de organisatie van het WK vrouwen in 2027.

"We gaan een bid indienen voor het EK Futsal 2022, we willen de finale van de Champions League mannen en vrouwen binnenhalen én we willen het WK voor vrouwen in 2027 gaan organiseren", zegt De Jong op KNVB.nl. "WEURO 2017 heeft iedereen laten zien wat de invloed kan zijn van een toernooi. Niet alleen door het sportieve aspect, maar ook vooral door de aanjagende functie voor meisjes om te gaan voetballen."

Voor het EK 2020 is Amsterdam een van de veertien speelsteden. In de Johan Cruijff ArenA worden drie groepswedstrijden gespeeld en één achtste finale. "Ook als we ons onverhoopt niet kwalificeren, wordt er in Amsterdam gevoetbald en doen we er alles aan om een goede gastheer te zijn. Maar we willen meer dan dat, we willen iets bereiken waar heel voetballend Nederland wat aan heeft. De gemiddelde voetballiefhebber willen we bij dit toernooi betrekken, en het liefste ook nog de niet-voetballiefhebbers. Het moet echt een feest worden van alle Nederlanders."

De loting voor het EK-kwalificatietoernooi vindt zondag plaats. Met de huidige resultaten moet het Nederlands elftal in staat zijn zich weer eens te kwalificeren voor een eindtoernooi. "Iedereen verlangt weer naar momenten zoals we eerder in Zwitserland, Duitsland en Portugal gehad hebben, waarbij je met z'n allen achter het team gaat staan. Als we straks twee of drie groepswedstrijden in eigen land kunnen spelen… Dat zou fantastisch zijn", aldus De Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen