Transferweekje: Keizer aast op Tete en wie wil Kramer?

1 december 2018, 12:00

De transfermarkt is gesloten, maar de geruchtenmolen draait altijd. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Kunnen we over precies een maand spektakel verwachten op de transfermarkt? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Tete op lijstje Keizer

Het wensenlijstje van Marcel Keizer krijgt steeds meer vorm. Eén naam die daarop prijkt is die van Kenny Tete. Volgens Record heeft Keizer al met voorzitter Frederico Varandas gesproken over de Oranje-international. Het zou gaan om een huur, maar een permanente deal behoort ook tot de mogelijkheden. Voor Tete is het belangrijk dat hij weer een spelen toekomt. De rechtsback heeft bij Olympique Lyon dit seizoen slechts 182 minuten in de benen. Ook na zijn basisplaats bij het Nederlands elftal bleef de oud-Ajacied bankzitter. Bondscoach Ronald Koeman is gecharmeerd van de vleugelverdediger, maar gaf ook aan dat Tete meer moet gaan spelen. Reikt Keizer, die Tete kent van hun Ajax-periode, de helpende hand toe?

{image[324847][right-half][]}Wie wil Michiel Kramer?

Michiel Kramers huwelijk met Maccabi Haifa staat op breken. De spits komt nauwelijks aan spelen toe en opteert een terugkeer naar Nederland, zo meldden media uit Israël. Volgens Sport 5 proberen de club en Kramer een financiële regeling te treffen om het lopende contract te ontbinden. De oud-spits van ADO Den Haag, Feyenoord en Sparta voegde zich afgelopen zomer bij de Nederlandse enclave van Maccabi, die bestond uit Mo Allach (technisch directeur) en Fred Rutten (trainer). In zijn eerste competitiewedstrijd kreeg Kramer direct een rode kaart en een schorsing van drie wedstrijden. Na het vertrek van Allach en Rutten komt Kramer helemaal niet meer voor in de plannen van de nieuwe trainer Eli Guttman en wil hij weg. Maar wie wil Kramer nog hebben?

MLS-contracten lopen af

De MLS nadert zijn climax en dat betekent dat er veel contracten aflopen. Dus horen we van veel sterren wat hun plannen zijn. David Villa en Ashley Cole zien we vooralsnog niet meer terug in de VS, terwijl Bastian Schweinsteiger juist bijtekende in Amerika. Ook is het de vraag wat de absolute toppers de komende maanden doen, bijvoorbeeld Zlatan Ibrahimovi?. Hij werd gelinkt aan een terugkeer naar AC Milan, maar daarover nog geen duidelijkheid. De stoelendans in de MLS gaat weer van start!

{image[330699][right-half][]}Hateboer Romein?

In Italië maakt Hans Hateboer een uitstekende indruk, dusdanig zelfs dat hij in de belangstelling zou staan van SS Lazio. In de 3-5-2-formatie van de Romeinen is trainer Simone Inzaghi komende zomer opzoek naar een nieuwe impuls, die de vaste kracht van Atalanta Bergamo moet gaan invullen, zo schreef Corriere dello Sport afgelopen week. Hateboers werkgever wil echter liever niet meewerken en heeft meteen een poging gewaagd om het lopende contract van de rechtshalf, dat loopt tot medio 2020. open te breken en te verlengen. Maar wat wil Hateboer zelf? Het woord is aan hem. 

Willem II om tafel

Willem II is alvast bezig met volgend seizoen. In de huidige selectie zitten diverse spelers met een aflopend contract. Met Elmo Lieftink en Kristoffer Kristinsson willen de Tilburgers al vóór de winterstop in gesprek, weet het Brabants Dagblad. Hun verbintenis loopt af, maar bevat geen optie voor een extra jaar. Daarom is het duo vrij om vanaf 1 januari met andere clubs te praten. In de huidige situatie hoeven ze Willem II ook niet in te lichten. Freek Heerkens zat dit seizoen in hetzelfde schuitje, maar de captain verlengde zijn contract al. Daarnaast heeft Willem II verschillende spelers met een verbintenis die wél een optie hebben: Mattijs Branderhorst, Timon Wellenreuther, Jordy Croux, Fran Sol en Donis Avdijaj. Genoeg werk te doen dus, voor technisch directeur Joris Mathijsen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen