Gisteren gemist: Advocaat bezoekt arbiter, onterechte penalty

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 30 november.

Kameroen mag Afrika Cup komende zomer niet meer organiseren

Kameroen is de organisatie van de Afrika Cup ontnomen. De titelverdediger zou komende zomer optreden als gastland, maar volgens de Afrikaanse voetbalbond (CAF) is Kameroen onvoldoende voorbereid. Het is extra saillant, omdat Clarence Seedorf en Patrick Kluivert aan het roer staan bij de Ontembare Leeuwen. Als organisator was Kameroen automatisch geplaatst. Onduidelijk is wat voor gevolgen de huidige ontwikkelingen hiervoor hebben.

Arbiter Martens erkent dat penalty FC Utrecht onterecht was

Arbiter Richard Martens vindt achteraf de penalty voor FC Utrecht onterecht gegeven. Dat heeft de scheidsrechter na afloop van het duel met Excelsior (3-3) erkend. De leidsman viel ook op door Dick Advocaat in de rust mee te nemen naar zijn kleedkamer. Martens wilde de trainer van Utrecht een toelichting geven op zijn beslissingen in de eerste helft.

Advocaat: "Scheidsrechter zag dat ik pissig was"

Dick Advocaat was in de rust van Excelsior - FC Utrecht (3-3) boos op scheidsrechter Richard Martens en moest vervolgens in zijn kleedkamer komen. "Hij zag dat ik pissig was, op mijn spelers maar ook op hem. Maar dat is bij mij normaal", aldus Advocaat.

FC Utrecht komt terug van 3-0 achterstand en pakt punt

FC Utrecht heeft dankzij een geweldige comeback een punt gepakt op bezoek bij Excelsior. Na een 3-0 achterstand bij rust bracht trainer Dick Advocaat de veelbesproken Nick Venema in. Met de jonge aanvaller binnen de lijnen, goed voor de tweede treffer van de bezoekers, keerden de Domstedelingen het tij volledig en grepen ondanks een late rode kaart voor Sean Klaiber alsnog een punt: 3-3.

FC Twente fors onderuit, Helmond Sport verrast Sparta

De Eerste Divisie heeft zijn reputatie vrijdagavond weer volledig waargemaakt. Verrassingen, veel doelpunten, blunders en prachtige goals: alles kwam samen. FC Twente ging ruim onderuit tegen Jong Ajax (2-5), hekkensluiter Helmond Sport boekte de eerste zege van het seizoen tegen nota bene Sparta (3-0) en NEC bezorgde Hans de Koning zijn eerste nederlaag als trainer van FC Volendam (5-1). Conclusie: Go Ahead Eagles en FC Den Bosch zijn de lachende derde, zij komen maandag nog in actie.