Arbiter Martens erkent dat penalty FC Utrecht onterecht was

30 november 2018, 23:08   Bijgewerkt: 30 november 2018, 23:57

Arbiter Richard Martens (op archiefbeeld) vindt achteraf de penalty voor FC Utrecht onterecht gegeven. Dat heeft de scheidsrechter na afloop van het duel met Excelsior (3-3) erkend. De leidsman viel ook op door Dick Advocaat in de rust mee te nemen naar zijn kleedkamer. Martens wilde de trainer van Utrecht een toelichting geven op zijn beslissingen in de eerste helft.

De strafschop betekende de gelijkmaker voor Utrecht, dat halverwege tegen een 3-0 achterstand aankeek. Nu vindt Martens dat Utrecht de penalty niet had moeten krijgen. Het is extra opvallend, omdat de VAR nauw betrokken was bij het moment tussen Denis Mahmudov en Oussama Tannane. Martens kende in eerste instantie een vrije trap toe, maar volgens de videoref maakte Mahmudov de overtreding in de zestien.

"Na het zien van de beelden moet ik helaas tot een andere conclusie komen", zegt Martens tegen FOX Sports. "Ik zie dat de speler van Excelsior eerst de bal speelt. Daarna is het contactmoment. In de wedstrijd heb ik gelet op het contactmoment met de heup, maar nu moet ik op beeld concluderen dat hij eerst de bal speelt. Dus voor mij is het geen overtreding."

Met Advocaat de kleedkamer in

In de pauze klaagde Utrecht over twee penaltymomenten in de eerste helft. Excelsior kreeg een strafschop, waar Utrecht even daarvoor om een penalty schreeuwde. Martens hoorde de klachten en riep Advocaat bij zich in zijn eigen kleedkamer. "Ik wilde de trainer van FC Utrecht spreken op een rustige plek en uitleg geven wat er in mijn beleving was gebeurd. Ik heb voor onze kleedkamer gekozen, maar voor hetzelfde geld had dit een andere ruimte kunnen zijn."

Een opmerkelijke actie van Martens, maar volgens hem zijn daar binnen het scheidsrechterskorps geen verdere afspraken over. "Ik heb ervoor gekozen om uitleg te geven over mijn beslissing. Advocaat accepteerde die netjes, het was een mooi en goed gesprek. Hij begreep mijn situatie en uitleg."

Lees ook: 

Poldervaart: "Mahmudov speelt de bal ook nog

Advocaat: "Scheidsrechter zag dat ik pissig was"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen