FC Utrecht komt terug van 3-0 achterstand en pakt punt

30 november 2018, 22:10

FC Utrecht heeft dankzij een geweldige comeback een punt gepakt op bezoek bij Excelsior. Na een 3-0 achterstand bij rust bracht trainer Dick Advocaat de veelbesproken Nick Venema in. Met de jonge aanvaller binnen de lijnen, goed voor de tweede treffer van de bezoekers, keerden de Domstedelingen het tij volledig en grepen ondanks een late rode kaart voor Sean Klaiber alsnog een punt: 3-3.

Zonder de vorige week uitblinkende Venema in de basis schoot Utrecht uit de startblokken, met twee goede kansen. De bezoekers stuitten echter op de goed keepende Sonny Stevens. De verdedigers van Utrecht leken echter nog te slapen en verwerkten de bal niet goed na een mooie hakbal van Excelsior, waarna Elías Már Ómarsson de 1-0 binnenschoot. Excelsior bleef de regie houden en liet de 2-0 niet lang op zich wachten. Ryan Koolwijk weglopen uit de rug van Klaiber en schoot hij rustig de 2-0 binnen.

Utrecht maakte daarna nog geen aanstalten om terug te komen in de wedstrijd. Het kwam er soms uit met snelle uitbraken, maar Excelsior hield de touwtjes strak in handen. De Kralingers voetbalden makkelijk en kregen weinig druk van Utrecht, dat zich nog meer op de hals haalde. Want tot overmaat van ramp voor het elftal van Dick Advocaat wees scheidsrechter Richard Martens naar de stip. Jeffry Fortes dribbelde het strafschopgebied in, werd licht geraakt door Mark van der Maarel en ging tegen de grond. Even daarvoor was er een vergelijkbaar moment, waarbij Oussama Tannane ten val werd gebracht. Hiervoor kreeg Utrecht geen penalty. Luigi Bruins trok zich van al deze drukte echter niets aan en schoot beheerst de 3-0 binnen.

Venema

Penaltyveroorzaaker Van der Maarel moest in de rust achterblijven in de kleedkamers. Venema werd als extra aanvaller gebracht om wat te doen aan de forse achterstand. Blijkbaar wist Advocaat zijn mannen behoorlijk te motiveren, want Utrecht kwam een stuk sterker voor de dag. Nadat Gyrano Kerk een minuut daarvoor met een geniale actie vier man passeerde, schoot hij raak: 3-1. Vervolgens maakte Venema zijn naam waar door het tweede Utrechtste doelpunt te maken. Hij tikte binnen nadat Stevens de bal niet goed wegwerkte.

De comeback werd compleet na de toegekende strafschop, waarvan Martens eerst dacht dat het een vrije trap was. Maar de VAR zag dat de overtreding op Tannane in het strafschopgebied werd gemaakt. Simon Gustafson maakte geen fout vanaf de penaltystip en was de voorsprong van Excelsior binnen iets meer dan twintig minuten definitief verdwenen.

Daarna ging het tempo van de wedstrijd omlaag en slopen er steeds meer fouten in het spel. De uitblinker aan de kant van Excelsior, Ryan Koolwijk, moest gewisseld worden, en de Rotterdammers steeds meer energie te verliezen. Utrecht wilde nog wel, met de drie aanvallers in een voortrekkersrol. Maar na een domme tweede gele kaart van Klaiber hield FC Utrecht het voor gezien en bleef het bij 3-3.

Opstellingen en beoordelingen*:

Excelsior: Sonny Stevens 6,5; Thomas Oude Kotte 6, Hervé Matthys 6, Jeffry Fortes 6, Lorenzo Burnet 6,5 (74. Robin van der Meer-); Ali Messaoud 6,5, Ryan Koolwijk 7,5 (61. Mounir El Hamdaoui 6,5), Jerdy Schouten 7 (52. Dogucan Haspolat 6) ; Luigi Bruins 6,5, Elías Már Ómarsson 6, Denis Mahmudov 6.

FC Utrecht: David Jensen 6,5; Mark van der Maarel 6,5 (46. Nick Venema 7), Sean Klaiber 6, Timo Letschert 6, Willem Janssen 5,5; Urby Emanuelson 6,5, Simon Gustafson 6,5, Joris van Overeem 6,5, Sander van de Streek 6 (82. Lucas Görtler-); Oussama Tannane 6,5 (90. Othman Boussaid-), Gyrano Kerk 7.

Man of the match: Ryan Koolwijk

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen