Kameroen mag Afrika Cup komende zomer niet meer organiseren

30 november 2018, 19:25   Bijgewerkt: 30 november 2018, 19:34

Kameroen is de organisatie van de Afrika Cup ontnomen. De titelverdediger zou komende zomer optreden als gastland, maar volgens de Afrikaanse voetbalbond (CAF) is Kameroen onvoldoende voorbereid. Het is extra saillant, omdat Clarence Seedorf en Patrick Kluivert aan het roer staan bij de Ontembare Leeuwen. Als organisator was Kameroen automatisch geplaatst. Onduidelijk is wat voor gevolgen de huidige ontwikkelingen hiervoor hebben.

De CAF gaat nu op zoek naar een ander land dat het toernooi wil organiseren. Gegadigden kunnen zich tot en met 31 december melden als kandidaat. Onder andere Marokko wordt genoemd als haalbare optie. In tegenstelling tot eerdere edities wordt het toernooi gehouden in de zomer (7 juni tot en met 30 juni) in plaats van de winter.. Op die manier hoeven Afrikaanse spelers geen competitieverplichtingen met hun club te missen.

Gek genoeg speelde Kameroen wel mee in het kwalificatietoernooi. De duels met Marokko, De Comoren en Malawi waren daarom niet meer den oefenduels. De eerste twee landen van iedere kwalificatiegroep plaatsen zich voor de Afrika Cup. In de poule van Kameroen is Marokko koploper, met twee punten voorsprong op het nu voormalige gastland. De Comoren staat er weer drie achter op Kameroen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen