Buijs over duel met NAC: "Verwacht dat wij spel moeten maken"

30 november 2018, 15:02

FC Groningen verloor vorige week weliswaar van Feyenoord (1-0), maar dat doet weinig af aan het feit dat de ploeg de weg omhoog ingeslagen heeft. Trainer Danny Buijs ziet dat zijn team aan de beterende hand is en hoopt dat er zondagmiddag drie punten gepakt worden tegen NAC Breda.

De coach verwacht dat de opponent wederom met vijf verdedigers zal aantreden. "Vorig jaar heb ik stage gelopen bij NAC Breda, dus ik ken de selectie wel aardig", zegt de coach op de clubwebsite. "Te Vrede is het aanspeelpunt met enkele snelle flankspelers daaromheen. Ik verwacht dat wij het spel zullen moeten maken. Of we voetballend de lijn van de afgelopen vier wedstrijden weer verder kunnen doortrekken, is de volgende vraag. Als we goed georganiseerd spelen én met beleving, dan hebben we weer een goede kans op resultaat", denkt de trainer.

Dat Groningen vorige week nipt verloor in De Kuip, vindt Buijs geen schande. "We zijn in de buurt gekomen van een punt tegen Feyenoord, dat nog zonder puntverlies is op eigen veld. Het eerste kwartier was onvoldoende van onze kant, maar ik was blij dat we het daarna wel oppakten. Helaas leverde het geen resultaat op, terwijl we daar naar mijn mening wel dicht bij waren."

Zondagmiddag zijn Jannik Pohl, Michael Breij en Mateo Cassierra niet inzetbaar. Django Warmerdam is wegens ziekte nog een twijfelgeval.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen