Van Bommel kijkt met fit PSV uit naar de kolkende Kuip

30 november 2018, 15:08

Mark van Bommel heeft vooral heel veel zin in de ontmoeting met Feyenoord van komend weekend. Hoewel de Eindhovenaren nog wel baalden van de nipte nederlaag tegen FC Barcelona in de Champions League en de daarop volgende uitschakeling in Europa, dacht de coach niet dat dát een groot probleem wordt dit weekend. "Je moet door. Na de 4-0 nederlaag tegen Barcelona eerder dit seizoen, wonnen we met 3-0 van Ajax."

Dat zijn de woorden waarmee Van Bommel vooruit blikt op de topper op de clubsite. De oefenmeester kan beschikken over een volledig fitte selectie, met uitzondering van de zwaargeblesseerde Ryan Thomas. En dat is nodig ook, want Van Bommel heeft veel respect voor de Rotterdammers. "Feyenoord vind ik een goede ploeg die variatie heeft in een aantal dingen, bijvoorbeeld in het druk zetten. Ze hebben spelers die op meerdere posities uit de voeten kunnen."

Daarmee was Van Bommel complimenteus over de Rotterdammers, bij wie Robin van Persie nog een twijfelgeval is. Maar met of zonder de captain: in De Kuip wordt het sowieso een zwaar karwei. "Dat zijn mooie wedstrijden. Het moet een uitdaging zijn om in De Kuip te spelen. Ik vond het fantastisch om daar te spelen. Hoe vijandelijker, hoe mooier", aldus de coach. "Maar of je nou met bloemen ontvangen wordt, of dat er bij wijze van spreken eieren naar je bus worden gegooid: je moet onverstoorbaar zijn."

{image[330644][right-half][]}Complimenten voor De Jong

Verder ging het tijdens de persconferentie over de prestaties van Luuk de Jong, die veel complimenten kreeg voor zijn optreden tegen FC Barcelona. En dat was niet voor het eerst de afgelopen weken. "Aan het begin van het seizoen is er heel veel kritiek geweest op Luuk. Dat vond ik heel onterecht. Luuk is een echte teamspeler, die ook niet te beroerd is om achterin een bal van de lijn te halen", aldus Van Bommel over zijn aanvoerder, die vorige week een prachtig doelpunt maakte.

Lees ook: Van Bronckhorst zou een overwinning op PSV 'geen stunt' vinden

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen