De Jong wil dat De Graafschap zich niet verstopt tegen PEC

30 november 2018, 14:11

De Graafschap speelde de afgelopen weken in een verdedigende formatie met vijf verdedigers, maar dat leverde geen punten op in de Eredivisie. Trainer Henk de Jong gooit dat systeem daardoor mogelijk alweer overboord tijdens het duel met PEC Zwolle van zaterdag. Hij wil dat zijn ploeg initiatief neemt en jaagt op de winst.

Zondag kreeg De Graafschap met 5-0 klop van FC Utrecht. Morgenavond moet het beter in eigen huis. "PEC is een heel andere soort wedstrijd dan Utrecht-uit. We spelen thuis en willen meer creëren. Zwolle heeft één punt meer, dus bij een overwinning staan we er heel anders voor. We hebben een idee hoe we PEC kunnen verslaan en hopen dat plan morgen uit te kunnen voeren", aldus De Jong op de clubwebsite.

Hij beseft dat het tijd wordt dat de nummer zeventien van de Eredivisie uit een ander vaatje gaat tappen. "Dat het anders moet dan vorige week tegen Utrecht, is duidelijk. We gaan er alles aan doen om de punten in eigen huis te houden. De ene week is het wat moeizaam; een week later kunnen we zo maar weer winnen. Daar gaan we voor."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen