Groep C: Zenit overwintert, Bordeaux pakt allerlaatste strohalm

29 november 2018, 21:11

Zenit St. Petersburg speelt ook na de winterstop in de Europa League. De Russische ploeg won donderdag met 1-0 van FC Kopenhagen. Girondins Bordeaux pakte haar laatste strohalm door te winnen van Slavia Praag (2-0). In de laatste speelronde spelen Slavia, Kopenhagen en Bordeaux nog om één plaatsingsbewijs voor de knock-outfase.

Zenit St. Petersburg - FC Kopenhagen 1-0

Robert Mak (foto) was de gevierde man aan de zijde van Zenit. Met fortuin - Andreas Bjelland veranderde zijn schot licht van richting - maakte hij het enige doelpunt. In de slotfase kreeg Kopenhagen een paar goede mogelijkheden voor de gelijkmaker, maar de Russen hielden stand en trokken de kostbare zege over de streep.

Girondins Bordeaux - Slavia Praag 2-0

Slavia Praag was al vroeg in de wedstrijd dichtbij een voorsprong, ook Bordeaux kreeg een levensgrote kans. Toch bereikten de ploegen de rust met een 0-0 ruststand. De openingstreffer in Frankrijk viel vroeg in de tweede helft. Slavia Praag kreeg een vrije trap niet goed weg, waarna Nicolas de Preville de bal in zijn voeten kreeg. Hij haalde de trekker over en maakte daarmee het enige doelpunt. Jules Kounde besliste het duel in blessuretijd.