Groep B: Salzburg door dankzij zege op 'broer' Leipzig

29 november 2018, 21:06   Bijgewerkt: 29 november 2018, 21:20

Red Bull Salzburg overwintert dankzij een zege op grote broer RB Leipzig (1-0) in de Europa League. Bovendien drukten de Oostenrijkers Leipzig in de zorgen, omdat de Duitsers het bereiken van de volgende ronde niet langer in eigen hand hebben. Dit omdat concurrent Celtic optimaal profiteerde door te winnen van Rosenborg (0-1).

Red Bull Salzburg - RB Leipzig 1-0

Salzburg en Leipzig speelden het Red Bull-onderonsje in een hoog tempo. Dat zorgde voor een rommelig duel met de nodige fouten met mogelijkheden aan beide kanten. Ook in de tweede helft bleef het duel lang op slot. Een kwartier voor het einde braken de Oostenrijkers de wedstrijd eindelijk open. Fredrik Gulbrandsen was het eindstation van een knappe combinatie van Salzburg. Het betekende een verdiende voorsprong gezien het vertoonde spel van de thuisploeg. Na de 1-0 werd het duel een stuk aantrekkelijker. In de omschakeling verzuimde Salzburg de voorsprong te verdubbelen, maar bleef dat zonder gevolgen.

Rosenborg - Celtic 0-1

Celtic was in Noorwegen de betere ploeg tegen het al uitgeschakelde Rosenborg, waar Nicklas Bendtner basisspeler was. Opmerkelijk, omdat de spits veroordeeld is tot een gevangenisstraf. Het overwicht van Celtic resulteerde op slag van rust in de terechte voorsprong via Scott Sinclair. Het bleek het winnende doelpunt en bovendien een ontzettend belangrijke treffer. In de laatste speelronde heeft Celtic tegen Salzburg genoeg aan een gelijkspel voor overwintering in de Europa League.