Groep F: AC Milan met schrik vrij tegen Luxemburgers

Groep F: AC Milan met schrik vrij tegen Luxemburgers

29 november 2018 – Lange tijd leek er een enorme stunt in de maak in de Europa League, maar AC Milan werd net op tijd wakker tegen F91 Dudelange uit Luxemburg. De dwerg kwam verrassend met 1-2 voor in de tweede helft, maar Milan stelde orde op zaken en stapte uiteindelijk met een 5-2 zege van het veld in San Siro. Real Betis won het andere duel in de poule met 1-0 van Olympiakos Piraeus en overwintert.AC Milan - F91 Dudelange 5-2
Dudelange stond tot vandaag nog op nul punten, maar kwam uitstekend voor de dag in Milaan. De thuisploeg kwam dankzij een simpele treffer van Patrick Cutrone nog wel op voorsprong, maar door een geweldige dreun in de kruising van Dominik Stolz gingen de teams rusten met een 1-1 stand. Het Luxemburgse sprookje werd nog mooier toen David Turpel kort na de pauze de 1-2 maakte. Milan besefte dat het orde op zaken moest stellen en deed dat ook. Een eigen doelpunt van Stélvio betekende 25 minuten voor tijd de 2-2 en daarna ging het hard. Een schuiver van afstand van Hakan Calhanoglu betekende de 3-2 en een eigen doelpunt van Stefan Simic zorgde voor de beslissing. Invaller Fabio Borini bepaalde de eindstand met zijn eerste balcontact op 5-2.

Real Betis — Olympiakos 1-0
AC Milan heeft daardoor op de laatste speeldag aan een punt genoeg tegen Olympiakos op de volgende ronde te halen. Milan heeft tien punten, terwijl Olympiakos dankzij het verlies bij Real Betis van vanavond nog op zeven staat. De Grieken bleken niet opgewassen tegen koploper Real Betis. De thuisploeg kwam op slag van rust via Sergio Canales op voorsprong, maar had eerder in het duel via Sergio Leon al een strafschop gemist.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021