Advocaat gaat niet mee in Venema-hype: "Ze doen maar"

29 november 2018, 17:50

Nick Venema bonkt hard op de deur bij FC Utrecht. De spits scoorde als invaller zondag twee keer tegen De Graafschap en daarnaast was hij enkele dagen daarvoor nog drie keer trefzeker voor Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie. Trainer Dick Advocaat is positief over het talent, maar wil niet te hard van stapel lopen.

De negentienjarige spits zit vrijdag waarschijnlijk gewoon op de bank tegen Excelsior. Advocaat doet niet mee in de hype rondom de aanvaller. "Ze roepen maar, ze doen maar. Soms zeg ik er wat over en soms niet. Ik zie hem elke dag en het is een jongen met toekomst, dat moet je als Utrecht-zijnde koesteren. En dan moet je het goede moment vinden", zegt Advocaat tegen het Algemeen Dagblad. "Uitvinden of hij de spits is die iedereen verwacht. Hij heeft zeker eigenschappen die veel jongens niet hebben."

Advocaat ziet dat Venema in een prima vorm steekt. "Hij staat er goed in. Nick is een verstandige jongen, hij lacht, heeft plezier en traint graag. Je hoeft hem niet zo veel uit te leggen. Als hij problemen heeft staat de deur open, maar hij komt niet. Hij schopt ze er gewoon in, meer niet. Maar je kan niet van het ene op het andere moment basisspeler zijn. Dat moet je verdienen en uitstralen. Hij is er goed mee bezig, dat moet ik zeggen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen