De tops en flops van de Champions League-avond PSV

De tops en flops van de Champions League-avond PSV

29 november 2018 – Helaas, het Europese avontuur van PSV is ten einde. De regerend landskampioen bleek onvoldoende opgewassen tegen de grootmachten van FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale. Op de avond dat PSV's vonnis werd geveld, viel ons zaken in positieve en negatieve zin op. Tijd dus voor de tops en flops van de Champions League-avond van PSV.Tops

1. Luuk de Jong
Verkeert momenteel in de vorm van zijn leven. Luuk de Jong scoorde tegen Barcelona alweer zijn zestiende doelpunt van dit seizoen voor PSV. Wat ook voor de aanvoerder pleit, is zijn enorme strijdlust. Hij won maar liefst twaalf luchtduels. Ook de verdedigende taken voert de spits goed uit. De Jong is een echte leider, de kapstok van dit PSV.

2. Lionel Messi
Het was Lionel Messi ten voeten uit in het Philips Stadion: soms onzichtbaar, maar o zo dodelijk. Waar PSV de kansen miste, had de Argentijn aan één moment genoeg. Messi's doelpunt was niet eens een uitgespeelde kans. Tussen drie PSV'ers in vond La Pulga het gaatje en liet hij Jeroen Zoet verbouwereerd achter. Ook Eindhoven maakte kennis met de magie van Messi.

3. Napoli
De complimenten zijn er ook voor Napoli. i Partenopei staat op de rand van de achtste finale en dat is erg knap in een groep met Liverpool en Paris Saint-Germain. Napoli verloor deze poulefase niet een keer, maar speelde wel drie keer gelijk. Juist een punt hebben de Italianen over twee weken op Anfield nodig om de volgende ronde te bereiken. Het zou verdiend zijn. Ook al betekent dat de uitschakeling van Liverpool, de verliezend finalist van vorig seizoen.

4. Griezmann strikt veters
Leuk, die hymne van de Champions League. Maar als een mascotte 'problemen' heeft, zijn er belangrijkere vond Antoine Griezmann. De jongen met wie de Fransman het veld opliep voor het duel tussen Atlético Madrid en AS Monaco (2-0) had zijn veters loszitten. Terwijl zijn collega's netjes in de rij stonden, schoot Griezmann te hulp. Heeft Griezmann stiekem afgekeken bij Virgil van Dijk, die twee weken geleden tegen Frankrijk de harten stal door zijn jasje aan het bibberende meisje te geven? Hoe dan ook, mooie actie Antoine!


Flop

1. Efficiëntie PSV
Natuurlijk vond Mark van Bommel dat PSV woensdagavond meer verdiende tegen Barcelona. Kans op kans kregen de Eindhovenaren in het eigen Philips stadion. De ballen op de paal en de lat waren enerzijds een kwestie van geluk, maar anderzijds ontbrak het PSV ook aan de efficiëntie. Als je zelf de kansen niet maakt, doet de tegenstander dat wel. Zeker als die tegenstander FC Barcelona heet.

2. Tijdrekken Barcelona
Waar was het tijdrekken van Barcelona in de slotfase voor nodig? Vreesde het grote Barça nog voor de gelijkmaker van de Nederlandse kampioen? Het was FC Barcelona onwaardig. Ook de groepswinst was bij een gelijkspel niet meer in gevaar gekomen voor de Catalanen, omdat Tottenham Hotspur in de andere wedstrijd aan het winnen was van Internazionale. Scheidsrechter Pavel Kralovec durfde niet op te treden. Hij gaf Jordy Alba wel geel, maar die ging rustig door met rekken. Jammer! PSV moet het tijdrekken maar als een compliment zien.

3. Marc-André ter Stegen
Marc-André ter Stegen bracht Barcelona meermaals in de problemen. De doelman leverde de bal een aantal keer pardoes in bij PSV. Een doelman mag dat niet overkomen, zeker niet iemand van het niveau van Ter Stegen. Het bleef zonder gevolgen, omdat PSV een avond lang onzorgvuldig met de mogelijkheden omsprong. Had Jasper Cillessen deze fouten ook gemaakt?

4. Liverpool
Liverpool hangt aan een zijden draadje. Dat is mede het gevolg van de belabberde wedstrijd van gisteravond in Parijs (2-1). The Reds speelden niets klaar tegen het oppermachtige Paris Saint-Germain, dat voor zijn laatste kans vocht en zich nu nestelt op de tweede plaats. Liverpool dreigt nu de tol te moeten betalen voor de matige optredens in de poulefase. Alleen een punt op Anfield tegen het nog niet verslagen Napoli kan de Engelsen redden in de Champions League.

Lees ook: PSV in de Champions League: zo dichtbij en toch ook zo ver weg

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 februari 2019

  2. woensdag 20 februari 2019