Nieuwpoort: "Het spel moet beter, de beelden liegen niet"

29 november 2018, 10:46

De Graafschap hoopt voor de winterstop nog vijf à zes punten te veroveren, maar zal dan wel beter moeten presteren dan in de laatste weken. Dat beseft ook aanvoerder Sven Nieuwpoort, die erkent dat na het verloren duel met FC Utrecht (5-0) harde woorden zijn gevallen. De negatieve resultaten zijn niet bevorderlijk voor de sfeer in het team. De Gelderlander constateerde dat ook op het trainingsveld de irritaties toenemen.

De krant noemt voorbeelden. Tijdens een partijspel uitte doelman Hidde Jurjus woensdag zijn frustratie door een bal over het vangnet te trappen. Myenty Abena uitte zich op verbale wijze. "Er is in ieder geval genoeg beleving. Wij willen ons revancheren", zegt Nieuwpoort daarover. "Ik vind het niet meer dan logisch dat er onderling irritaties zijn. Dat hoort bij de situatie waarin we zitten. Het spel moet beter, de beelden liegen niet. Ja, er zijn na de wedstrijd tegen Utrecht harde woorden gevallen. We vertellen elkaar de waarheid, zoals het hoort."

De Graafschap houdt op de ranglijst alleen nog maar NAC Breda onder zich. De club uit Doetinchem heeft daarnaast het slechtste doelsaldo van alle Eredivisionisten. Verliest De Graafschap aankomend weekend van PEC Zwolle, dan zouden De Superboeren zomaar de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie kunnen zijn. "Druk hoort bij topsport, daar moeten we op een goede manier mee omgaan. Iedereen is zich ervan bewust dat er een heel belangrijke wedstrijd aankomt. In zulke duels moeten wij de punten pakken."

Na het duel met de Zwollenaren speelt De Graafschap nog drie, op papier zware, wedstrijden voor de winterstop. Eerst gaat het team van Henk de Jong op bezoek bij ADO Den Haag, daarna volgt een uitwedstrijd tegen Ajax en in het laatste duel van de eerste seizoenshelft is in De Vijverberg Vitesse de tegenstander.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen