Hoofdsponsor zet verhouding met Heerenveen op scherp

29 november 2018, 09:00   Bijgewerkt: 29 november 2018, 11:42

De verhouding tussen sc Heerenveen en GroenLeven is op scherp gezet door de hoofdsponsor van de Friezen. Een misverstand over het aanleggen van zonnepanelen op het Abe Lenstra-stadion is de oorzaak van de wrijving tussen de club en sponsor. Mogelijk krijgt een andere partij de mega-opdracht om het onderkomen en omliggende gebouwen te verduurzamen, meldt de Leeuwarder Courant.

GroenLeven had echter op de opdracht gerekend en zegt toezeggingen te hebben gekregen van algemeen directeur Luuc Eisenga. Hij beslist echter niet wie de opdracht krijgt. Dat is de taak van Sportstad Heerenveen, eigenaar van het stadion. GroenLeven is één van de vier bedrijven die kans maakt op de opdracht om het onderkomen van zonnepanelen te voorzien.

"Ik wil heel graag dat GroenLeven nog lang hoofdsponsor blijft van Heerenveen", aldus oprichter en aandeelhouder Sytse Bouwer van GroenLeven. "Maar ik zou mijn bedrijf niet adviseren om hoofdsponsor te zijn van een voetbalclub, terwijl er zonnepanelen van een concurrent op het dak liggen. Dat lijkt me nagenoeg onmogelijk."

Beide partijen gaan donderdag met elkaar om tafel. Eisenga wil niet over een breuk nadenken. "Dat is een hypothetische kwestie. Laat ons eerst maar kijken hoe ver we komen. We hebben veel aan elkaar gehad en dat kan ook in de toekomst nog het geval zijn."

Lees ook: Hoofdsponsor van sc Heerenveen wil dat club afspraken nakomt

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen