Villa verlaat New York en lijkt naar Japan te vertrekken

Villa verlaat New York en lijkt naar Japan te vertrekken

28 november 2018 – David Villa verlaat na vier jaar het Amerikaanse New York City FC. De oud-topschutter van het Spaanse elftal, Valencia en Barcelona werd met zijn ploeg begin deze maand uitgeschakeld in de play-offs om het Amerikaanse landskampioenschap en lijkt nu te vertrekken vanwege een avontuur in de J-League.De 36-jarige maakt via de officiële clubkanalen bekend aan het eind van dit kalenderjaar een nieuw avontuur tegemoet te gaan. In de zomer van 2014 werd Villa aangetrokken door de toen gloednieuwe ploeg. Hij speelde onder meer met grote spelers als Andrea Pirlo en Frank Lampard in de clubkleuren van New York City FC.

Villa's woorden bij zijn afscheid liegen er niet om. "Ik heb hier een geweldige tijd gehad. Ik zal voor altijd met liefde terugdenken aan mijn jaren hier. Mijn hart ligt hier, ik ben voor de rest van mijn leven fan van NYCFC. Ik had de fans zó graag een keer de titel willen geven, maar ik weet zeker dat het deze club in de komende jaren gaat lukken."

Amerikaanse media melden dat Villa verder gaat voetballen in Japan. Daar treft hij zijn landgenoten Fernando Torres en Andrés Iniesta.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 8 augustus 2020

  2. vrijdag 7 augustus 2020

  3. donderdag 6 augustus 2020