Griekse politie verklaart: "Het geweld was proportioneel"

Griekse politie verklaart: "Het geweld was proportioneel"

28 november 2018 – Volgens de Griekse politie is er gisteren geen sprake geweest van buitenproportioneel geweld tegen Ajax-supporters in het Champions League-duel tegen AEK Athene. Via camerabeelden wordt achterhaald wie de molotovcocktail in het vak van de Ajax-fans gooide.Dat meldt woordvoerder Theodoros Chronopoulos aan het Algemeen Dagblad. Dinsdagavond raakten acht supporters van de Amsterdammers gewond door geweld van Griekse fans of de politie. De laatstgenoemde partij gaat de identiteit van misdragende AEK-fans achterhalen.

Daarnaast wordt ook onderzocht of Ajax-aanhanger met behulp van supporters van Panathinaikos aan de haal zijn gegaan met kaarten voor het duel in Griekenland. Volgens Griekse media riepen de supporters van die club vervolgens de hooligans van AEK op tot gevechten.

Van excessief geweld richting het uitvak was volgens de woordvoerder van de Griekse politie geen sprake "Het geweld was proportioneel en we hebben opgetreden tegen zowel de Ajax- als de AEK-aanhang.''


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019