AZ overweegt om beloften ook op natuurgras te laten spelen

28 november 2018, 15:18

AZ is een voorstander van natuurgras, maar het beloftenteam speelt in de Eerste Divisie zijn wedstrijden op kunstgras. Daar komt mogelijk verandering in, volgens directeur voetbalzaken Max Huiberts. Hij zegt dat de club overweegt om het hoofdveld op het trainingscomplex van natuurgras te voorzien.

Daar speelt Jong AZ de (meeste) competitiewedstrijden. "Wij zijn zeker aan het overwegen om het hoofdveld van het AFAS Trainingscomplex te voorzien van natuurgras. Niet in de laatste plaats omdat het goed zal zijn voor de spelers van Jong AZ, omdat Jong AZ de laatste stap is naar de A-selectie. In het stadion speelt het eerste elftal immers ook op natuurgras", aldus Huiberts via de officiële kanalen van AZ.

"We hebben er baat bij dat beide ploegen op dezelfde ondergrond spelen. Toch zal spelen op kunstgras af en toe nodig zijn, aangezien er zes teams in de Eredivisie nog altijd op kunstgras spelen. Het kunstgras zal daarom niet volledig uit het beeld van het AFAS Trainingscomplex verdwijnen", besluit Huiberts.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen