Van der Sar woedend om 'schandalige behandeling' fans

Van der Sar woedend om 'schandalige behandeling' fans

28 november 2018 – Edwin van der Sar is absoluut niet te spreken over het optreden van de Griekse politie en veiligheidsmensen rond het duel tussen AEK Athene en Ajax. De algemeen directeur van de Amsterdamse club zag dinsdagavond met lede ogen toe hoe hooligans van de thuisclub vrij spel hadden om de meegereisde Ajax-fans aan te vallen. Het ging met name voorafgaand aan de Champions League-ontmoeting behoorlijk mis in het Griekse onderkomen."Wij hebben vooraf onze zorgen reeds geuit bij de UEFA en de veiligheidsorganisatie van AEK en erop aangedrongen streng te fouilleren en een zorgvuldige kaartcontrole te doen. Maar bij de instroom van onze fans bleek daar nauwelijks sprake van te zijn. Zodoende kwamen er ook lieden in ons vak die wij daar niet hadden willen hebben", begint Van der Sar zijn verhaal tegenover het ANP.

De directeur zegt dat de politie meerdere keren toestond dat het uitvak werk aangevallen door bewapende Griekse fans. "Iedereen heeft kunnen zien dat zij vrij spel hadden om vuurwerk en andere projectielen ons vak in te gooien. De politie richtte zich alleen op onze fans en nauwelijks op de Grieken. Charges uitvoeren in een vol vak is levensgevaarlijk, maar toch werd het gedaan."

Van der Sar heeft zijn bevindingen gedeeld met de UEFA en formeel gerapporteerd. "Hun veiligheidsmensen hebben met eigen ogen kunnen aanschouwen wat er is gebeurd en hetzelfde geconstateerd als wij. Ik zeg niet dat de 1200 meegereisde fans allemaal lieverdjes zijn, maar zij zijn schandalig behandeld."

Lees ookSupportersvereniging Ajax laakt optreden Griekse ME

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019

  3. woensdag 22 mei 2019