Buijs adviseert Doan om voorbeeld te nemen aan Suárez

28 november 2018, 09:55

Danny Buijs denkt dat Ritsu Doan er verstandig aan doet om nog niet naar een andere competitie te verkassen. De trainer van FC Groningen adviseert zijn pupil om eerst een tussenstap te maken naar een Nederlandse topclub. Doan heeft het volgens Buijs in zich om uit te groeien tot een internationale topspeler.

"Zo'n route zoals Luis Suárez heeft genomen, dat zou Ritsu ook wel passen. Een tussenstap bij een Nederlandse topclub en dan weer een niveau hoger. Ik weet zeker dat hij dat aankan en zelf is hij ook wel slim genoeg. Echt een geweldige jongen om mee te werken", aldus Buijs in gesprek met Voetbal International. Suárez maakte in 2011 de overstap van Groningen naar Ajax om vervolgens een toptransfer naar Liverpool te maken.

Doan is gewild. De afgelopen zomer wees Groningen al een miljoenenbod van CSKA Moskou af. Mogelijk moet de Trots van het Noorden de komende winter al afscheid nemen van de Japanner, want naar verluidt bereiden weer een aantal clubs een bod voor. "Ik hoop dat Ritsu bij ons blijft, maar garanties heb ik niet", reageert de oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen