Groep H: Manchester verder na late goal, ook Juve wint

27 november 2018, 22:59   Bijgewerkt: 28 november 2018, 08:49

Manchester United heeft zich in groep H dankzij een late goal van Marouane Fellaini tegen Young Boys (1-0) geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. Juventus versloeg in eigen huis Valencia en meldde zich ook bij de laatste zestien.

Juventus-Valencia 1-0

De gasten uit Valencia lieten gedurende de eerste helft lange tijd weinig zien, maar kregen vlak voor het rustsignaal de grootste kans van de eerste helft. Juventus-doelman Wojciech Szczesny redde van dichtbij uitstekend op een snoeiharde kopbal van Mouctar Diakhaby. De grootste, en tevens enige, kans daarvóór was voor Miralem Pjanic. Diens schot werd na zo'n twintig minuten spelen geblokt. Na een klein uur spelen kwamen de Italianen tóch op voorsprong. Op aangeven van Cristiano Ronaldo was het voor Mario Mandzukic een koud kunstje de openingstreffer binnen te tikken: 1-0. De Portugees was even later dicht bij de 2-0, maar kon Valencia-doelman Neto niet verrassen. Daarna gebeurde er weinig in Italië, waadoor Juventus wederom drie punten bij kon schrijven en zich bij een zege op bezoek bij Young Boys kroont tot poulewinnaar.

Manchester United-Young Boys 1-0

Erg veel viel er voor rust niet te genieten in Engeland. Marcus Rashford was namens de thuisploeg dicht bij de openingstreffer, maar schoot nét naast. De Zwitsers, die voorafgaand nog een kleine kans op het bereiken van de Europa League hadden, weerden zich kranig, maar werden zelf gedurende de eerste helft niet gevaarlijk. Na rust bracht José Mourinho Paul Pogba, Romelu Lukaku en Juan Mata binnen de lijnen en was het opnieuw Rashford die met een schot de openingstreffer trachtte te forceren, maar helaas voor hem zonder succes. De Zwitsers waren even later bijzonder dicht bij de 0-1. David de Gea pareerde een inzet van de gasten maar nét voor de lijn. De nietige Zwitsers waren daarna beter in Manchester, maar met een laat doelpunt zorgde Fellaini ervoor dat de uitwedstrijd tegen Valencia in de slotronde ineens een stuk minder belangrijk werd. Door de driepunter komt United namelijk op tien punten en kwalificeert het zich voor de knock-outfase van de Champions League. Bij een gelijkspel had Valencia bij een overwinning in de laatste thuiswedstrijd nog een kans gehad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen