'CL-topscorer' Mazraoui vindt verdedigen zijn 'voornaamste taak'

27 november 2018, 08:22   Bijgewerkt: 27 november 2018, 12:07

Ajax kan zich dinsdagavond plaatsen voor de Champions League en de topscorers die dat deels hebben mogelijk gemaakt, zijn totdusver backs Nicolas Tagliafico en Noussair Mazraoui (beiden twee goals). Aangezien eerstgenoemde geschorst is voor het treffen met AEK Athene, ligt er wellicht meer druk bij de rechtsachter. Maar Mazraoui is niet met doelpunten bezig. "Mijn voornaamste taak is verdedigen."

Dat vertelt de man die met twee treffers – tegen Bayern München en Benfica – heel belangrijk was in de groepsfase tot dusver tegenover De Volkskrant. Hoewel hij een basisplaats heeft en al van grote waarde was, blijft hij vooral met beide benen op de grond staan. "Ik heb daarvoor hard gewerkt. Maar ik denk niet zoveel na over mijn doelpunten. Ik wil niet dat ik er zo erg van geniet dat ik ga vliegen. Ik wil nederig blijven en meer winnen. Het mag niet zo zijn dat ik zo tevreden ben dat het stopt."

En dus wil de back meer. Winnen in Athene betekent in elk geval nog twee duels met de heilige Champions League-hymne vooraf. "We moeten gewoon winnen, maar AEK zal alles doen om niet op nul punten te eindigen", verwacht de verdediger, die zijn borst nat maakt voor het treffen in de Griekse hoofdstad. "We kunnen iets verwachten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen