Boze Steijn is door KNVB uitgenodigd voor een gesprek

27 november 2018, 08:02   Bijgewerkt: 27 november 2018, 10:17

De KNVB neemt de kritiek van VVV-Venlo trainer Maurice Steijn serieus. De voetbalbond heeft naar aanleiding van de uitspraken van de oefenmeester de technische leiding van de club uit Limburg uitgenodigd voor een gesprek over de recente ontwikkelingen. Steijn gaf aan dat de club niet meer naar Zeist gaat om in beroep te gaan tegen schorsingen.

Dat statement zette de club kracht bij door de veroordeling van twee duels van Peter van Ooijen meteen de accepteren. Technisch manager Stan Valckx en directeur Marco Bogers schaarden zich achter de woorden van Steijn. Tegenover De Limburger legt de coach zijn felle uitspraken nogmaals uit. "Wij hebben in de kwestie-Janssen verklaringen ingediend, hebben ons verhaal gedaan in Zeist en gewezen op eerdere vergelijkbare overtredingen die met geel bestraft werden. En toch werd de straf van vier wedstrijden schorsing voor Janssen gewoon gehandhaafd. Sterker nog, er was zelfs een vrouwelijke aanklager die er een duel bovenop wilde geven", aldus Steijn.

En dus besloot de club om voorlopig helemaal níet meer in beroep te gaan. "Ik weet gewoon dat wij kansloos zijn in beroepszaken. Dat is geen Calimero-gedrag, want ik kom hier juist mee op een moment dat we het goed doen in de Eredivisie", aldus Steijn. "We hebben beelden waarin Kik Pierie van Heerenveen precies dezelfde overtreding maakt als Roel Janssen. Pierie krijgt geel, waar de scheidsrechter bij Roel na ingrijpen van de VAR rood geeft. Dat is willekeur."

Volgens De Telegraaf hebben de uitspraken hun werk wél gedaan: de KNVB heeft Steijn, Valckx en Bogers uitgenodigd voor een gesprek om de lucht tussen beide partijen te klaren.

Lees ook:

Steijn helemaal klaar met tuchtcommissie van KNVB

- Van Ooijen oneens met rode kaart: "Hij laat zich gewoon vallen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen