Coach AEK: "Niet Bayern, maar Ajax speelt beste voetbal"

26 november 2018, 16:38

Het rommelt aan alle kanten bij AEK Athene. De ploeg uit de Griekse hoofdstad ging afgelopen weekend weer onderuit in de competitie en staat daardoor nu zevende met een achterstand van twaalf punten op koploper PAOK Saloniki. Coach Marinos Ouzounidis beseft dat dat geen lekker uitgangspunt is voor de wedstrijd tegen Ajax in de Champions League.

Dat het crisis is bij AEK, blijkt wel uit het feit dat Anastasios Bakasetas, André Simões en Konstantinos Lambropoulos uit de selectie zijn gezet. Die drie spelers willen hun contracten niet verlengen, tot woede van voorzitter Melissanidis. "We hebben de afgelopen dagen van een paar jongens afscheid genomen", zei trainer Ouzounidis. "Dat wilden we pas in de winterstop doen."

AEK werd vorig seizoen onder leiding van Manuel Jiménez voor het eerst in 24 jaar kampioen, maar presteert onder Ouzounidis zwaar ondermaats. "Aan de top blijven is soms moeilijker dan er komen", weet Ouzounidis. "Maar we hebben potentie. Tot vorige maand speelden we nog het beste voetbal van Griekenland."

Ondanks dat het ook in de Champions League moeizaam gaat, kan de ploeg nog derde worden in de groep. Het heeft nul punten, maar kan in papier nog langs nummer drie Benfica. Dat team heeft vier punten. Trainer Ouzounidis weet dat het een lastig karwei wordt tegen Ajax. "Daar moeten we voor gaan. Maar dat is lastig. Want niet Bayern München, maar Ajax speelt het beste voetbal in deze groep. Wie had dat verwacht direct na de loting?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen