'PEC Zwolle zet Lachman tot winterstop uit eerste selectie'

'PEC Zwolle zet Lachman tot winterstop uit eerste selectie'

26 november 2018 – PEC Zwolle heeft Darryl Lachman tot de winterstop verbannen naar het tweede elftal. De verdediger zou teveel bezig zijn met zichzelf en te weinig met het team. De druppel die de emmer deed overlopen was het feit dat zijn invalbeurt van afgelopen weekend veel te lang duurde. In de tussentijd maakte Nick Kuipers de winnende treffer en daarvoor moet Lachman boeten.Dat schrijft De Telegraaf althans. De achterhoedespeler zou er na het duel ook op zijn aangekeken door zijn collega's, zo liet trainer John van 't Schip weten aan hetzelfde medium. Lachman moest tegen ADO Den Haag de geblesseerde Thomas Lam vervangen, maar het duurde zo lang dat scheidsrechter Siemen Mulder weer verder liet spelen, waarna de 2-3 uit een corner viel.

Daarmee krijgt de onrust een verder vervolg in Zwolle. Ondanks een flink aantal versterkingen krijgt Van 't Schip de ploeg maar niet aan het voetballen. De formatie staat momenteel maar één punt boven de degradatiestreep en de kritiek op de oefenmeester neemt flink toe. De clubleiding liet al weten dat hij in elk geval tot de winterstop het vertrouwen krijgt en er pas dan geëvalueerd wordt.

Tot die tijd zit Lachman dus bij de beloftenploeg. Hoewel hij het seizoen nog begon als vaste waarde in Overijssel, is hij inmiddels zijn basisplaats kwijt. Door zijn lakse houding met de invalbeurt is hij voorlopig ook niet meer welkom bij de A-selectie. De club heeft het nieuws overigens nog niet bevestigd. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 15 oktober 2019

  2. maandag 14 oktober 2019