Koster berust in nederlaag: "Vitesse was de betere ploeg"

25 november 2018, 22:47

Hoewel Adrie Koster van mening is dat Willem II zondagmiddag de doelpunten te makkelijk weggaf, vindt hij dat Vitesse terecht won in Tilburg. De ploeg van Koster had het met name voor rust erg zwaar tegen de Arnhemmers, die in de eerste helft drie keer scoorden. Vlak voor tijd maakte Fran Sol namens Willem II nog een eretreffer.

"Vitesse was de betere ploeg. Ze waren de baas op het middenveld en daar hadden we moeite mee", erkent Koster na de 1-3 nederlaag in gesprek met FOX Sports. De Tilburgers gingen pas laat in de wedstrijd een alles-of-niets-spelletje spelen. "Ik vond Vitesse dermate goed in de wedstrijd zitten, dat ik het niet in een heel vroeg stadium wilde doen."

Dat Willem II-doelman Timon Wellenreuther in de eerste helft drie keer de bal uit het net moest vissen, wijt Koster aan fouten van zijn ploeg. "Het plan klopte, maar de tegendoelpunten vielen te makkelijk."