De Graafschap fors onderuit: "De wereld is nu donker voor ons"

25 november 2018, 21:58

De Graafschap heeft het dit seizoen erg zwaar in de Eredivisie. Niet voor de eerste keer dit seizoen gingen De Superboeren zondagmiddag hard onderuit, ditmaal tegen FC Utrecht (5-0). Henk de Jong toont zich na de forse nederlaag realistisch en stelt dat er niets op de overwinning van Utrecht is af te dingen. De trainer hoopt dat zijn ploeg voor de winterstop nog wat punten bij elkaar sprokkelt.

"Als we bij de winterstop vijftien punten hebben, ben ik tevreden en dan kunnen we in de winter ook wat gaan doen. En dan ziet de wereld er even wat anders uit, want nu is de wereld donker voor ons", wordt De Jong geciteerd door Omroep Gelderland. De Graafschap gaat zich in de winterstop waarschijnlijk op enkele posities versterken, heeft manager voetbal Peter Hofstede aangekondigd.

Wil De Graafschap zich handhaven in de Eredivisie, dan zal het beter moeten spelen dan zondag in De Galgenwaard. "Na 25 minuten was het eigenlijk al afgelopen, de 1-0 na een inworp en daarna twee standaardsituaties. En dan mogen we blij zijn dat de achterstand voor de rust niet nog dikker wordt", zegt De Jong. "Het eerste deel van de tweede helft was iets beter en hadden we wel een doelpuntje verdiend, daar hadden we ook de kansen voor. Maar toen bracht Utrecht wat nieuwe spitsen in en kregen wij het weer lastig. Al met al een volledig terechte nederlaag."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen