Steijn helemaal klaar met tuchtcommissie van KNVB

25 november 2018, 20:53

Maurice Steijn heeft geen goed woord over voor de tuchtcommissie van de KNVB. De oefenmeester van VVV-Venlo meent dat er in Zeist met twee maten gemeten wordt. Aanleiding voor zijn boosheid is de schorsing die Roel Janssen onlangs aan zijn broek kreeg. De verdediger, die nu ook geblesseerd is, moet vier wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) brommen voor een overtreding die hij maakte tegen Emmenaar Alexander Bannink.

VVV ging tegen de straf in beroep, maar zonder succes. Manager voetbal Stan Valckx sprak onlangs van willekeur. Daar sluit Steijn zich bij aan. "De tuchtcommissie gebruikte mijn woorden om Janssen vier duels te geven, terwijl te pas en te onpas spelers worden vrijgesproken", zegt Steijn tegen de NOS. "Als ik zeg dat ik de tackle van Janssen onbesuisd vind en dom, maar niet met de intentie om iemand te blesseren, gebruikt de tuchtcommissie mijn woorden om Janssen zwaarder te straffen."

"Wat er ook gebeurt, wij gaan voorlopig niet meer naar Zeist", gaat Steijn verder. "Willekeur. Het lijkt dat de topclubs, Feyenoord is een goed voorbeeld, die hebben zo'n goede advocaat, bijna altijd vrijspraak krijgen. Dat is ons niet gegund. Ze doen toch wat ze zelf willen in Zeist. Naar een clubje van ons niveau wordt niet omgekeken. Dan vinden ze het wel prima."

Peter van Ooijen kreeg zondag tegen AZ (2-2) een rode kaart, maar VVV zal niet tegen de nader te bepalen straf in beroep gaan. "Welke straf er ook wordt gegeven aan een van onze spelers of coach, we gaan niet meer naar Zeist, gaan niet meer in beroep. Dat is kansloos VVV zijnde."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen