Napoli lijdt duur puntenverlies, Hateboer scoort en verliest

Napoli lijdt duur puntenverlies, Hateboer scoort en verliest

25 november 2018 – Napoli is er niet in geslaagd om de achterstand op koploper Juventus terug te brengen tot zes punten. De club uit Napels kwam zondagmiddag voor eigen publiek niet verder dan een zeer teleurstellende 0-0 tegen hekkensluiter Chievo Verona. Atalanta Bergamo ging ondanks een doelpunt van Hans Hateboer met 3-2 onderuit tegen Empoli.

Napoli - Chievo Verona (0-0)
Juventus is ook dit seizoen de gedoodverfde titelkandidaat in Italië. Napoli hoopt echter ook een rol van betekenis te spelen in de strijd om het kampioenschap. Omdat De Oude Dame zaterdag een 2-0 zege op SPAL boekte, wist Napoli wat het te doen stond tegen het nog puntloze Chievo. De club uit Verona speelde in de eerste twaalf speelrondes drie keer gelijk, maar kreeg ook drie strafpunten. Het lukte Napoli, met Dries Mertens als basisspeler en Arkadiusz Milik als invaller, echter niet om in het eigen San Paolo te scoren tegen de nummer laatst van de Italiaanse competitie.

Empoli - Atalanta Bergamo (3-2)
Met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis begon Atalanta aan het uitduel met Empoli, dat zich in de onderste regionen van de Serie A bevindt. De bezoekers kenden een goede start: na veertig minuten stond een 0-2 stand op het scorebord. Remo Freuler had de eerste goal voor zijn rekening genomen, Hateboer kopte de tweede goal tegen de touwen vlak nadat Empoli een penalty had gemist. Voor rust maakte Empoli de aansluitingstreffer en in het laatste kwartier ging het helemaal mis voor Atalanta. Eerst passeerde Andrea Masiello zijn eigen doelman, daarna pakte Josip Ilicic een rode kaart en in de absolute slotfase maakte Matias Silvestre de 3-2.

Overige uitslag:
Bologna - Fiorentina 0-0

gerelateerd