FC Utrecht heeft geen kind aan zwak De Graafschap

25 november 2018, 16:26   Bijgewerkt: 25 november 2018, 18:42

FC Utrecht heeft zondagmiddag in de eigen Galgenwaard gewonnen van De Graafschap. Na 25 minuten spelen was de wedstrijd al beslist. FC Utrecht speelde een perfecte eerste helft en liep door treffers van Sander van de Streek, Willem Janssen en Gyrano Kerk uit naar een riante voorsprong en kwam hierna nooit meer in de problemen. Aan het einde van de wedstrijd zorgde invaller Nick Venema voor het slotakkoord en bepaalde de eindstand met twee treffers op 5-0. Dick Advocaat blijft dus goed presteren met zijn ploeg, waardoor zij inmiddels de gedeelde vierde plek bezetten.

Sinds Dick Advocaat het roer heeft overgenomen gaat het allemaal voor de wind bij FC Utrecht. Vorige week werd er verloren van concurrent Vitesse, maar daarvoor won de ploeg van Advocaat vijfmaal op rij waardoor het een uitstekende vierde positie bezet. Tegen laagvlieger De Graafschap zou er dan ook niet met minder dan drie punten genoegen genomen worden. Utrecht liet in de openingsfase zien waarom zij op de vierde plek staan. Het liet De Graafschap totaal niet aan het voetballen komen en zette fel druk op de defensie van de Superboeren. Dit resulteerde in een grote kans voor Willem Janssen. Een corner van Oussama Tannane bleef hangen, Janssen leek de bal binnen te kunnen tikken van een meter of twee, maar zijn poging ging verassend genoeg langs de verkeerde kant van de paal. Utrecht combineerde er bij vlagen vrolijk op los. Met name de spitsen Kerk, Tannane en van de Streek waren op dreef.

De 3-0 viel al bijna toen Urby Emanuelson verwoestend uithaalde, maar hij zag zijn schot nog net naast het goal verdwijnen. Na 25 minuten spelen was het dan alsnog raak. Opnieuw was het een vrije trap van Tannane die de treffer inleidde. Ditmaal was het een lage voorzet bij de eerste paal, waar spits Kerk de bal heel fraai achter het standbeen langs in het doel tikte. Hierna nam Utrecht ietwat gas terug en liet de bal iets meer aan de Graafschap, dat zich helemaal geen raad wist met dit balbezit en niks creëerde. Net voor rust had van de Streek nog de mogelijkheid om de 4-0 te maken, een aanval over meerder schijven werd door Klaiber teruggelegd op van de Streek, maar die schoot de bal maar net naast. Zo bleef de Graafschap een grotere achterstand nog bespaard.

Pas na een uur spelen was het weer eens de thuisploeg die gevaar stichtte, een uitstekende voorzet van Emanuelson belandde bij Timo Letschert. De verdediger schoot, maar zag zijn inzet tegen de lat terug in het veld komen, de rebound was niet aan van de Streek besteed. Tannane kreeg hierna nog een mogelijkheid om zijn eerste van het seizoen te maken, maar oog in oog met Jurjus schoot de aanvaller de bal voorlangs. Het slotakkoord was voor publiekslieveling Nick Venema, midweeks maakte hij nog een hattrick namens Jong Utrecht tegen Jong Ajax, zondag zorgde hij voor de 4-0. Een puntgave voorzet van Emanuelson belandde bij de tweede paal bij de spits, die twijfelde niet en in een keer knap raak in de verre hoek volleerde. Hiermee was het nog niet afgelopen voor De Graafschap, de gifbeker moest helemaal leeg. Venema bekroonde zijn uitstekende invalbeurt zelfs met een tweede treffer en maakte de vernedering voor De Graafschap compleet. Een fantastische bal met buitenkant voet van Van Overeem kwam bij Lukas Görtler, die schoot in eerste instantie op de keeper, maar in de rebound was het Venema die beheerst binnenschoot. Zo werd het voor Venema een week om nooit meer te vergeten. FC Utrecht boekt hiermee zijn zesde overwinning van het seizoen en kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd.

Opstellingen en beoordelingen:*

FC Utrecht: David Jensen 6,5 ; Sean Klaiber 7, Timo Letschert 7, Willem Janssen 7,5, Mark van der Maarel 6; Joris van Overeem 8, Simon Gustafson 7, Urby Emanuelson 7,5; Gyrano Kerk 7 (Cyriel Dessers - ), Sander van der Streek 7,5 (77. Lukas Görtler -), Oussama Tanane 6,5 (74. Nick Venema -)

De Graafschap: Hidde Jurjus 4; Leeroy Owusu 4,5, Sven Nieuwpoort 5, Ted van der Pavert 5, Lars Nieuwpoort 5, Jordy Tutuarima 4,5; Youssef El Jabli 4,5; Erik Bakker 4,5, Robert Klaassen 4 (46. Frank Olijve 5); Furdjel Narsingh 3 (46. Darryl van Mieghem 5,5), Fabian Serrarens 4 (70. Delano Burgzorg 4,5)

Man of the Match: Joris van Overeem

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen