Vitesse maakt in Tilburg een einde aan slechte uitreeks

25 november 2018, 16:22

Vitesse heeft drie punten overgehouden aan het bezoek aan Willem II. Drie fraaie doelpunten in de eerste helft waren uiteindelijk ruimschoots genoeg voor de winst (1-3). Thulani Serero en Martin Ødegaard waren de smaakmakers. Zij waren de baas op het middenveld en stonden telkens aan het begin van de goals.

Halverwege klonk er een striemend fluitconcert vanaf de tribunes in het Koning Willem II Stadion. De supporters zagen toe hoe hun ploeg liep te klungelen en hoe die fouten keer op keer werden afgestraft. Er ging opvallend veel mis, zowel achterin als bij de voorhoede.

Hoewel de thuisploeg zich vaak makkelijk liet aftroeven, was het vooral de kwaliteit van Vitesse die het verschil maakte. Vrijwel elke kans leverde een goal op. Ødegaard en Bero vonden elkaar met slimme passes, waarna Darfalou het laatste tikje kon geven bij de tweede paal en voor de 0-2 tekende. Vlak voor rust maakte Bryan Linssen er met een kopbal zelfs 0-3 van.

Na rust leek het nog veel erger te worden voor Willem II, ware het niet dat doelman Timon Wellenreuther geen zin had in een monsterscore. Hij voorkwam op katachtige wijze een tweede treffer van Darfalou en probeerde zijn ploeggenoten nog wat op te peppen voor het laatste halfuur.

Dat mocht niet baten, al wisten de Tilburgers nog wel het doel te vinden. Terwijl Björn Kuipers in eerste instantie een vrije trap gaf wegens een elleboog van Rasmus Thelander, wees hij na ingrijpen van de VAR terecht naar de stip. Fran Sol, die verder ongelukkig speelde voor zijn doen, schoot overtuigend raak en bepaalde de eindstand op 1-3.

Opstellingen en beoordelingen*

Willem II: Timon Wellenreuther 8; Fernando Lewis 7, Thomas Meissner 6, Freek Heerkens 5 (80. Jordens Peters -), Diego Palacios 5; Vurnon Anita 5, Daniel Crowley 6 (74. Kristófer Kristinsson -), Pol Llonch 6; Damil Dankerlui 6 (45. Aras Özbiliz 6), Fran Sol 6, Donis Avdijaj 5

Vitesse: Eduardo 7; Vyacheslav Karavaev 6, Danilho Doekhi 6, Rasmus Thelander 7, Alexander Büttner 5; Matús Bero 7 (68. Roy Beerens 6), Thulani Serero 8, Navarone Foor 6; Martin Ødegaard 8, Oussama Darfalou 7 (82. Thomas Buitink -), Bryan Linssen 7 (79. Thomas Bruns -)

Man of the match: Martin Ødegaard

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen