Aubameyang helpt Arsenal én zichzelf met doelpunt omhoog

Aubameyang helpt Arsenal én zichzelf met doelpunt omhoog

25 november 2018 – Arsenal heeft na drie remises eindelijk weer een wedstrijd gewonnen in de Premier League. Op bezoek bij Bournemouth ging het zondagmiddag niet eenvoudig, maar dankzij een bijzonder eigen doelpunt van Jefferson Lerma en de twintigste goal van Pierre-Emerick Aubameyang meldt The Gunners zich weer bij de bovenste ploegen van Engeland (1-2).En de bal die de Gabonse spits binnengleed op aangeven van Sead Kolasinac was een bijzondere, want niet alleen hielp hij daarmee zijn ploeg ruim twintig minuten voor het einde aan de overwinning. Ook betekende het alweer zijn twintigste doelpunt (achttien in de Premier League, twee in de Europa League) voor Arsenal, iets waar bijvoorbeeld Thierry Henry en Ian Wright liefst veertig duels voor nodig hadden. De Fransman slechts 31 optredens en is dus in grootse vorm. Al zal ook hij Jefferson Lerma dankbaar zijn.

Na een half uur wilde de middenvelder van Bournemouth een voorzet blokken. Dat lukte, door zijn toedoen kwam de bal niet voor het doel, maar ging hij bij de eerste paal langs de kansloze keeper Asmir Begovi?. Even daarvoor had Lucas Torreira overigens al de paal geraakt. Hoewel Arsenal vlak voor de pauze de voorsprong uit handen gaf, dankzij een heerlijke goal van Joshua King in de verre hoek, werd er voor het eerst in drie duels wel weer gewonnen.

Kolasinac bracht de bal voor, die vervolgens werd binnen gegleden door Aubameyang. Het betekende zijn achtste competitietreffer, waarmee hij bovenaan de topscorerslijst staat samen met Sergio Agüero. Ook Arsenal meldt zich door die goal weer bovenin bij de eerste vijf, achter Manchester City, Liverpool, Tottenham Hotspur en Chelsea. Wel is de achterstand op koploper City liefst acht punten. Na een duel in de wachten Tottenham en Manchester United voor de ploeg van Unai Emery.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020