Poldervaart blij met overwinning, maar beseft dat het beter moet

25 november 2018, 14:49

Adrie Poldervaart was vooral heel erg blij met de benauwde overwinning van Excelsior op FC Emmen (1-2), maar de manier waarop zou hij het liefst snel vergeten. Want dat zijn ploeg met drie punten stond, daar zag het er lang niet naar uit. "We hebben een paar keer gezwijnd", besefte de coach.

Tegenover FOX Sports ging hij in op de overwinning. "Ik ben heel erg blij met de zege, maar de manier waarop, daar zet ik mijn kanttekeningen bij", blikte hij terug op het met 1-2 gewonnen duel. "Dit moeten we koesteren, want het zag er lang niet naar uit. Vanaf de 1-1 kregen we wel iets meer grip, maar we hebben een paar keer gezwijnd."

Na drie nederlagen was een overwinning echter wel meer dan welkom bij Excelsior. "Na vijftien tegengoals in drie wedstrijden sta je wat minder lekker op je benen. Dan heb je het wat minder naar je zin en gaan er andere krachten spelen. Alles wordt wat negatiever", merkte de coach, die daar zelf niet aan mee wilde doen. "Kijk naar wat je goed kan en wat je niet goed kan en probeer dat beter te doen."

Dat lukte tegen FC Emmen deels, want er werd gewonnen. Niet overtuigend, maar door de drie punten staat Excelsior 'gewoon' weer elfde. "Als je acht zo wint, zegt iedereen dat je een topseizoen hebt. Maar dan heb ik wel acht keer last van mijn kransslagaders", glimlachte Poldervaart.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen