Ajax onder leiding van Olivier bij AEK, Makkelie naar Moskou

25 november 2018, 12:18

Ajax staat in de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen AEK Athene onder leiding van Michael Oliver. De 33-jarige Engelsman, die bezig is aan zijn derde CL-seizoen, is aangesteld voor het duel in Griekenland en krijgt assistentie van landgenoten Stuart Burt en Simon Bennett. Op dezelfde avond heeft landgenoot Danny Makkelie de leiding over CKSA Moskou versus Victoria Plzen.

Dat meldt de UEFA. Oliver mag dan wel niet heel ervaren zijn in het miljardenbal, wel had hij regelmatig Nederlandse clubs onder zijn hoede. Zo floot hij vorig seizoen Feyenoord versus Napoli en had hij eerder ook de leiding voer Vitesse, PEC Zwolle en AZ. De arbiter is overigens het meest bekend door zijn twijfelachtige optreden van vorig seizoen in de Champions League, toen hij Gianluigi Buffon in de halve finale tegen Real Madrid in de slotsecondes van het veld stuurde met een rode kaart. De ervaren Italiaan is nog altijd ziedend over dat moment.

Bij een overwinning van Ajax óf Bayern München op Benfica, dat duel wordt overigens gefloten door Daniele Orsato, plaatst de ploeg van Erik ten Hag zich voor de knock-outfase van de Champions League. Het duel dat Makkelie fluit, die door zijn aanstelling van VVV-AZ naar de Eerste Divisie ging dit weekend, in Groep G is vooral van belang voor het Europa League-ticket.

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen