Ajax-opponent AEK 'moet voor CL-voetbal gaan' na nieuw verlies

25 november 2018, 12:01

Ajax-opponent AEK Athene ging zaterdagavond voor de derde officiële wedstrijd op rij onderuit. Na nederlagen tegen Atromitos en Bayern München werd er ook op bezoek bij Panaitolikos verloren door de ploeg van Marinos Ouzounidis. De coach besefte na een nieuw verlies dat de prolongatie van de titel héél ver weg en inmiddels niet een realistisch doel meer is.

In het weekend voor het treffen met Ajax verspeelde AEK ook voor derde keer op rij punten in de titelrace. De matige serie werd namelijk ingezet tegen concurrent Panathinaikos (0-0). De achterstand op koploper PAOK Saloniki is inmiddels liefst twaalf punten. Dus haakt de regerend landskampioen AEK voorlopig af in de Super League. "Maar de doelstelling is ook niet het kampioenschap, maar Champions League-voetbal halen", waren de opvallende woorden van Ouzounidis na het verlies. Deze zomer kende de club met de belangrijke Sergio Araujo, Ognjen Vranjes, Jakub Johansson en Lazaros Christodoulopoulos wel een kleine leegloop.

Tot dusver kan Ouzounidis, die eveneens werd aangesteld als nieuwe coach, nog niet echt overtuigen met AEK. In de Champions League pakte het nog geen punt en ook in de Super League gaat het vooralsnog niet voortvarend. Volgens een aantal Griekse media zou Ouzounidis dan ook serieus onder druk staan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen