Riekerink zag ondanks het verlies weer 'een team' bij Heerenveen

25 november 2018, 10:56

SC Heerenveen verloor zaterdagavond voor de tweede keer op rij in de Eredivisie, toch zag trainer Jan Olde Riekerink goede elementen bij zijn ploeg op bezoek bij PSV. Hoewel er werd verloren en flink wat kansen werden weggegeven, was de coach meer tevreden dan de duels met FC Emmen en FC Groningen daarvoor. "We spelen uit bij PSV met tien man", noemde de coach een voor hem belangrijk excuus.

Tegenover Omrop Fryslân ging hij in op de kansloze 3-0 nederlaag. "Ik vind echt dat de spelers hard hebben gewerkt. Op een gegeven moment vallen er ruimtes, omdat we moe werden. En dat heeft ook te maken met de kwaliteiten van PSV", wist Olde Riekerink. "Maar na Emmen en Groningen maakte ik me zorgen dat er geen team stond. Dat vond ik nu wel. Dus we hebben een aantal basis dingen goed gedaan, al hebben we niet veel kansen gecreëerd."

En dus wilde Olde Riekerink niet te negatief zijn. "Dingen die we hadden afgesproken, bijvoorbeeld proberen om compact te blijven spelen, heb ik het grootste gedeelte van de wedstrijd gezien", aldus de coach. Een resultaat leverde dat dus niet op, waardoor Heerenveen inmiddels in het rechterrijtje staat en eerder naar beneden dan naar boven hoeft te kijken. Olde Riekerink voelt echter nog geen druk rondom zijn positie. "Nee, het is dat jij daar nu naar vraagt. Maar tot dit moment heb ik daar nog niet over nagedacht."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen