ADO wint kelderkraker van PEC na spectaculair begin

24 november 2018, 20:26

ADO Den Haag heeft zaterdagavond drie zeer belangrijke punten gepakt. De ploeg van Alfons Groenedijk won met 2-3 in Zwolle. ADO kwam wel twee keer op achterstand, maar knokte zich telkens snel terug in een spetterende openingsfase. Nick Kuipers kopte vlak voor tijd de winnende goal binnen voor zijn ploeg.

Het treffen tussen de nummers vijftien en dertien mocht een kelderkraker genoemd worden. Niet alleen was de afstand met hekkensluiter NAC slechts een paar punten. Ook de resultaten van beide ploegen waren niet echt hoopgevend. Slechts één punt pakte zowel PEC als ADO in zijn laatste vier wedstrijden.

De perfecte gelegenheid voor beide clubs om de directe concurrent pijn te doen. Een nederlaag voor één van de twee zou er zomaar voor kunnen zorgen dat het weekend wordt afgesloten als nummer zestien of zeventien. Een plek waar je ze allebei niet zou verwachten, maar wat een logisch geval is gezien de teleurstellende seizoenen van PEC en ADO.

Het risico voor de amusementswaarde van dit soort partijen is dat de angst om te verliezen vaak groter is dan aanvallend voetbal willen spelen. Gelukkig vormde deze wedstrijd een uitzondering op dat risico. PEC schoot uit de startblokken en kwam na een kleinte tien minuten al op voorsprong via Thomas Lam. De centrale verdediger werd niet goed opgepakt bij een corner van Clint Leemans en kopte de 1-0 tegen de touwen. Niet lang daarna stond de 1-1 alweer op het bord.  Sheraldo Becker werd neergehaald door Kenneth Paal en kreeg een strafschop. Uiteraard meldde Abdenasser El Khayati zich om die te nemen en met succes. Hoewel Mickey van der Hart er nog een handje tegen kreeg, kon hij de pingel niet keren.

Nog geen minuut later ging het in de Haagse defensie helemaal mis. Aaron Meijers wilde een onschuldige lange bal terug koppen naar zijn doelman, maar deed dat dramatisch. Een miscommunicatie zorgde ervoor dat Meijers de bal langs zijn doelman kopte waardoor Clint Leemans de bal in een leeg doel kon schuiven. Een moment om door te grond te zakken, maar talisman El Khayati maakte de fout van zijn ploeggenoten al snel weer ongedaan. Na een goede combinatie met Melvyn Lorenzen, maakte El Khayati met een geplaatst schot de 2-2.

In de tweede helft gebeurde er een stuk minder dan in de eerste. Alleen Van der Hart kon zich af en toe onderscheiden met een aantal reddingen, maar moest toch nog vissen. Verdediger Nick Kuipers kopte een kleine tien minuten voor tijd ADO op voorsprong. Een kopbal die ervoor zorgde dat de drie punten mee naar Den haag gingen. Het was de eerste zege sinds begin oktober voor de Hagenezen, maar wel een die naar een voorlopige negende plek brengt.

Opstellingen en beoordelingen:

PEC Zwolle: Mickey van der Hart 7; Kenneth Paal 6.5, Kingsley Ehizibue 6, Thomas Lam 7.5 (80. Darryl Lachman) , Sepp van den Berg 5.5; Clint Leemans 7, Gustavo Hamer 5.5 (59. Denis Genreau), Rick Dekker 5.5 (76. Gianluca Scamacca); Younes Namli 6.5, Mike van Duinen 6.5, Vito van Crooy 7

ADO Den Haag: Robert Zwinkels 6.5; Aaron Meijers 4, Giovanni Troupée 4.5, Nick Kuipers 6.5, Wilfried Kanon 6; Abdenasser El Khayati 7.5 (90. Tom Beugelsdijk), Danny Bakker 6, Lex Immers 6.5, Melvyn Lorenzen 7, Sheraldo Becker 7 (88. Thijmen Goppel); Erik Falkenburg 4.5 (78. Zhang Yuning)

Man van de wedstrijd: Abdenasser El Khayati

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen