Eerste nederlaag voor Chelsea na bliksemstart Spurs

24 november 2018, 20:20

Tottenham Hotspur heeft in de Premier League tegen Chelsea een geweldige dreun uitgedeeld. Op Wembley waren de Spurs met 3-1 veel te sterk en daardoor wipt het over Chelsea naar plek drie in Engeland. Voor The Blues is het de eerste nederlaag van het seizoen.

De mannen van Maurizio Sarri waren na twaalf duels in Engeland nog ongeslagen, net als Liverpool en Manchester City. Al snel bleek dat daar op bezoek bij Tottenham verandering in zou komen, want na iets meer dan een kwartier stond het al 2-0 voor de groepsgenoten van PSV in de Champions League. Dankzij een kopbal van Dele Alli en een doeltreffende poging van Harry Kane stond nummer drie Chelsea al vroeg voor een onmogelijke opgave.

Het probleem bij Chelsea op Wembley was het feit dat er nauwelijks kansen gecreëerd werden. Eden Hazard zag een vrije trap uit het doel geranseld worden door Hugo Lloris, maar verder was het vooral Spurs dat de lakens uitdeelde. Het resulteerde in de tweede helft in de 3-0 van Heung Min-Son na matig verdedigen van David Luiz. Sarri bracht nog onder meer Olivier Giroud binnen de lijnen, maar ondanks een treffer van de Fransman werd het niet meer spannend.

Tottenham komt door de overwinning op vijf punten van koploper Manchester City en heeft slechts drie verliespunten meer dan runner-up Liverpool. Chelsea ziet de voorsprong van City vergroten naar zeven punten en staat nu vierde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen