Beschamende nederlaag voor Real Madrid bij Eibar

24 november 2018, 14:59   Bijgewerkt: 24 november 2018, 17:23

Real Madrid heeft zichzelf zaterdag voor schut gezet in de Spaanse competitie. Uitgerekend in de eerste wedstrijd van Santiago Solari als hoofdtrainer van de Koninklijke, ging de ploeg op beschamende wijze met 3-0 ten onder bij Eibar. Daardoor staat de regerend Champions League-winnaar nu zesde, met slechts een punt meer dan Eibar.

Als opvolger van Julen Lopetegui begon Solari goed aan zijn dienstverband bij Real Madrid. De eerste drie duels met hem op de bank gingen gewonnen, waardoor de Koninklijke weer wat kleur op de wangen kreeg. Van die drie goede resultaten was vanmiddag echter niets meer terug te zien. De club had helemaal niets in te brengen tegen Eibar en mocht van geluk spreken dat het binnen een paar minuten niet 1-0 stond. Na drie minuten schoot Kike al op de paal.

Het moest een waarschuwing zijn voor Real Madrid, maar de sterrenformatie werd niet wakker. Eibar bleef de topploeg opjagen en had de druk er vol op staan. Dat leidde tot een verdiende 1-0 van Gonzalo Escalante in de zestiende minuut. Hij werkte een rebound binnen. Real bleef een povere indruk maken en maakte in de eerste helft bijna niets klaar. De frustratie was goed zichtbaar bij Gareth Bale, die klaagde bij de arbiter en geel kreeg.

Kort na de pauze ging het helemaal mis voor Real. Na geklungel in de defensie maakte Sergi Enrich de 2-0 in de 52ste minuut en vijf minuten later was het demasqué van de Madrilenen compleet. Kike schoof de 3-0 binnen en zag dat ploeggenoot Fabian Orellana vervolgens zelfs nog een goede kans kreeg op de 4-0. Die bleef de huidige nummer zes van La Liga echter bespaard. Dat neemt natuurlijk niet weg dat Real Madrid een werkelijk beschamende nederlaag heeft moeten incasseren. 

Concurrent FC Barcelona krijgt vanavond de kans om verder uit te lopen. Bij winst op Atlético Madrid bedraagt het verschil na dertien duels al zeven punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen