Duarte geeft advies: "Denk nooit dat je goed genoeg bent"

24 november 2018, 11:49

Lerin Duarte kwam als talentvolle middenvelder als een komeet, maar zakte daarna ver weg. Als talent ging hij van Heracles Almelo naar Ajax en dat bleek voor hem geen goede stap. Via sc Heerenveen en NAC Breda is hij weer terug bij Heracles. Ondanks dat enkele magere jaren is hij nog vol ambitie.

In 2016 keerde Duarte terug bij Heracles. "Ik hoopte snel weer op mijn oude niveau te komen, om zo mijn carrière een vervolg te geven. Dat liep anders", zegt hij tegen Tubantia. "Ik kwam in een dip terecht en raakte geen bal meer. Maar dat ligt gelukkig achter me. Inmiddels voel ik me net zo fit als in mijn beste jaren. Wormuth stelt me niet altijd op. Als hij ziet dat iemand vermoeid is of hij net iets anders wil spelen, kan het zijn dat je er naast staat. Daar schrikken we niet meer van. Eruit betekent niet dat je er niet meer in komt. Het is mij twee keer overkomen."

Duarte zit nog vol ambitie en wil graag nog een stap hogerop. "Ik ben nog niet te laat en wil alles uit de jaren halen die ik nog heb. Ik ben geen opgever. Misschien kan ik nog een nieuwe uitdaging aangaan. Ik heb nog niet met Heracles gesproken, maar wie weet komt dat nog. Ik sta open voor alles. Als ik nu een advies zou moeten geven aan een jonge speler die voor het eerst een mooie transfer gaat maken, zou ik zeggen: verander niet als het goed gaat. Als je opvalt door je spel, speel dan net zo goed door. Laat je niet afleiden en denk nooit dat je goed genoeg bent."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen