Guardiola: "Wij gaan in januari niet de transfermarkt op, no way"

23 november 2018, 23:59

Manchester City gaat zich deze winter niet roeren op de transfermarkt. Hoewel Benjamin Mendy vrijdag slecht nieuws kreeg over het herstel van zijn knieblessure, dat vermoedelijk tot februari duurt, blijft de Catalaan rustig. "We gaan in januari niet de transfermarkt op", verzekerde de coach, ondanks het feit dat de linksbackpositie de enige plek in de selectie is die niet dubbel of driedubbel is bezet.

Want voormalig PSV'er Oleksandr Zinchenko is een van de meest logische alternatieven voor Guardiola links in de verdediging, terwijl hij van origine geen linksback is. "We creëren een selectie aan het begin van het seizoen tot het einde. Niet om tot januari te spelen", legde hij zijn uitspraak uit op het clubkanaal. "Soms raken er spelers geblesseerd, in dit geval Mendy. Maar dan zullen we naar de jeugdspelers kijken. We zullen geen spelers halen in januari, no way."

Dat kan overigens goed nieuws betekenen voor Ajax: de geruchten dat The Citizens een van de vele geïnteresseerden is voor Frenkie de Jong, worden steeds sterker uit Engeland. In januari haalt City hem dus in elk geval niet op. "Ik denk en doe altijd wat het beste is voor de club en de organisatie. Als ik iets zeg tegen de spelers, doe ik dat omdat het goed is voor iedereen", aldus Guardiola, die afgelopen zomer ook 'slechts' een toptransfer deed. Riyad Mahrez nam hij over van Leicester City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen