Memphis helpt Lyon met assist aan cruciale derby-winst

23 november 2018, 22:51   Bijgewerkt: 23 november 2018, 22:56

Memphis Depay heeft met Olympique Lyon vrijdagavond een zeer belangrijke overwinning geboekt in de beladen derby tegen Saint-Étienne. Niet alleen beladen vanwege de onderlinge rivaliteit, ook vanwege de stand op de ranglijst. Dankzij de 1-0 zege, die mogelijk werd gemaakt dankzij een panklare corner van de Nederlandse aanvaller op het hoofd van Jason Denayer, stijgt Lyon in elk geval voorlopig naar de tweede plaats in de Ligue 1.

Na een goede interlandperiode kreeg Mempis weer een basisplaats bij Lyon, wat overigens niet gold voor de tegen Duitsland spelende Kenny Tete. De rechtsachter bleef negentig minuten op de bank en zag hoe Memphis in het tweede bedrijf Moussa Dembélé in staat stelde om het openingsdoelpunt te maken, maar de spits schoot naast. Voor de pauze was de derby meer hard, opvliegerig en spannend dan hoogstaand.

Een tweede heerlijke pass van Memphis werd wél op waarde geschat: de Belgische verdediger Denayer liep perfect op een harde en hoge bal van de Nederlander en knikte bij de eerste paal raak: 1-0. Hoewel Lyon sterker was, werd het nog flink billenknijpen tegen Saint-Etienne in de slotfase. Nadat verdediger Rafael bijna werd gepoord en de bal vervolgens verloor, wilde hij die heroveren. Dat deed hij echter met een snoeiharde tackle met twee benen vooruit op Yann M'Vila.

Een rode kaart was het terechte gevolg voor de concurrent van Tete, maar met een man minder hield de thuisploeg stand. Daardoor gaat het voorlopig over Montepellier en Lille heen, dat nog tegen respectievelijk Rennes en Nice in actie komt dit weekend in de Ligue 1. Het verschil met de verslagen rivaal en nummer vijf stijgt bovendien naar vier punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen