Club Brugge zonder Danjuma en Denswil pijnlijk onderuit

23 november 2018, 22:21

Club Brugge heeft vrijdagavond een even pijnlijke als verrassende nederlaag geleden. In eigen huis ging de door blessure geplaagde ploeg van Ivan Leko onderuit tegen Zulte Waregem (1-3). Aanvoerder Ruud Vormer kon met zijn ploeg geen enkele treffer maken en mocht voormalig Roda JC-speler Davy de Fauw dankbaar zijn dat het vlak voor tijd nog een eretreffer kreeg. Veel fans van de thuisploeg zagen die overigens al niet mee.

Want na de 0-3 van Théo Bongonda zes minuten in de tweede helft begon het terechte boegeroep van de thuis-suporters al. Hoewel het Nederlanders Arnaut Danjuma Groeneveld en Stefano Denswil miste vanwege blessureleed, en met hen ook onder anderen Emmanuel Dennis, Thibault Vlietinck, Krépin Diatta, Dion Cools en Jelle Vossen, was het wel heel karig wat de overgebleven spelers lieten zien.

Na een klein kwartier gaf oud-Vitessenaar Marvelous Nakamba een strafschop weg - gegeven op advies van de VAR - die werd benut door Hamdi Harbaoui. Vlak voor de pauze verdubbelde Bongonda de voorsprong: nadat Thomas Buffel eerst de bal nog miste werkte hij binnen. Hans Vanaken had overigens vlak daarvoor twee enorme kansen op de gelijkmaker (lat en over) om zeep geholpen. Het eigen doelpunt van De Fauw vlak voor tijd was zodoende alleen nog voor de statistieken, voor het team waarbij Sofyan Amrabat invaller was in de rust.

Omdat er voor de interlandperiode ook al werd verloren op bezoek bij Sporting Charleroi, kan koploper Genk uitlopen naar een voorsprong van liefst zeven punten. Dan moet het overigens wel winnen in eigen huis van Cercle Brugge. Vormer moet met zijn team midweeks op bezoek bij Borussia Dortmund om revanche te nemen op dit vervelende verlies.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen