'Sergio Ramos overtrad tweemaal dopingregels zonder gevolgen'

23 november 2018, 19:11

Een opvallende publicatie van Football Leaks: volgens de website heeft Sergio Ramos de afgelopen anderhalf jaar tot twee keer (!) toe de dopingregels overtreden. In april van dit jaar weigerde hij een dopingtest en in de zomer van 2017 werd hij nota bene na de gewonnen Champions League-finale tegen Juventus positief getest. Hij zou dexamethason in zijn bloed hebben gehad.

Voor dat vergrijp werd hij niet gestraft, omdat de clubarts van Real Madrid de verantwoordelijkheid op zich nam. Hij zei dat hij zich had vergist met bètamethason, wat in het rapport stond opgegeven. Overigens is dexamethason niet per se een middel waarvan je beter gaat spelen: in dit geval werd het gebruikt om chronische pijn in de knie weg te halen. Bij het gebruik ervan moet het echter op voorhand aangeven, wat dus niet was gebeurd door de arts. De UEFA beoordeelde het als een menselijke fout en greep verder niet in.

Op 15 april van dit jaar ging Ramos echter opnieuw in de fout. Tegen de regels in ging de aanvoerder van De Koninklijke eerst douchen, terwijl een bezoek aan de dopingcontrole daarvoor verplicht is. Douchen kan namelijk invloed hebben op de uitkomst van de test. Ook die actie bleef zonder consequenties van de UEFA. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen