Keizer wil 4-3-3 spelen, maar niet ten koste van resultaat

23 november 2018, 18:43

Marcel Keizer gaat bij Sporting Portugal een aanvallendere speelwijze hanteren op basis van de Hollandse school, maar bouwt dat wel met mate op in de komende weken. De coach wil namelijk niet dat het ten koste gaat van de sportieve resultaten. "Ik weet wat ik leuk vind aan voetbal en hoe ik mijn teams graag laat spelen. Ik wil goede resultaten behalen, maar wel met een nieuwe manier van voetballen", vertelde hij tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Lusitano de Vildemoinhos in de Portugese beker.

4-3-3, dat is het systeem dat Keizer bij Ajax ook speelde en wat hij in Portugal ook hoopt te gaan doen. Hoewel hij geen aankopen kan doen voorlopig, denkt hij zeker dat dat mogelijk moet zijn met de huidige selectie. "De ploeg is niet samengesteld door mij, maar ik ben niet van de excuses. Er is geen tijd om te denken aan transfers, we moeten het met deze groep doen. En het team heeft goede spelers. Ze zijn goed bezig om de nieuwe stijl van voetballen aan te leren." 

Te beginnen tegen het nietige Lusitano in de beker. Keizer wil meteen goed starten. "Het wordt een moeilijke wedstrijd, zij zullen er alles aan doen om te winnen. Maar net als vorig jaar vinden we ook de beker belangrijk en willen we graag de finale weer halen." In mei was laagvlieger Aves te sterk in de bekerfinale. Wel werd de Taça da Liga - het tweede bekertoernooi - gewonnen afgelopen seizoen.

Keizer heeft in zijn selectie de belangrijkste spelers, onder wie Bas Dost, opgenomen voor het bekerduel. Aanvaller Luc Castaignos zit niet bij de groep en wordt door de Portugese media al afgeschreven. Volgens hen zou ook landgenoot Keizer geen toekomst zien voor de aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen