Advocaat ziet Venema nog niet als oplossing voor spitsprobleem

23 november 2018, 17:02   Bijgewerkt: 23 november 2018, 18:50

Nick Venema staat in de Eerste Divisie bovenin de topscorerslijsten met negen doelpunten, toch ziet trainer Dick Advocaat in de jonge aanvaller nog niet de oplossing voor zijn spitsprobleem in het eerste elftal van FC Utrecht. Door blessureleed en een ietwat tegenvallende Cyriel Dessers is de coach naarstig opzoek naar een oplossing, maar volgens de ervaren coach mist Venema nog iets. "Er zijn bepaalde dingen als spits die er nog bij moeten bij hem."

Dat vertelt hij op het clubkanaal. "Hij is negentien jaar, dus de doelpunten die hij nu maakt, blijft hij wel maken", denkt Advocaat. Er is echter iets anders, ongrijpbaars, dat Advocaat nog mist bij de jonge aanvaller. Al lag het niet alleen aan Venema, dat hij weinig kansen krijgt. "Ik kwam in een situatie bij een team waar alles niet ging zoals het moet. Dan kun je niet je hele elftal telkens omgooien en soms houd je vast aan een situatie, waarvan je niet weet of het het beste is."

Advocaat kijkt daarom naar de tegenstander om te bepalen wat er nodig is om te winnen. Tegen De Graafschap komend weekend is dat scorend vermogen, verwacht hij. "Het is lastig om tegen ze te spelen omdat ze heel veel mensen achter de bal hebben. Dat zag je bij PSV en AZ ook. Maar we moeten resultaat halen: de punten die we tegen Vitesse hebben laten liggen, moeten we terughalen."

Dat moet hij wel doen zonder een flink aantal basiskrachten. Jean-Christophe Bahebeck, Rico Strieder, Nick Marsman, Simon Makienok, Nicolas Gavory en Leon Guwara zijn afwezig bij de Domstedelingen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen