Van Bommel heeft fitte groep en verwacht 'moeilijke duel'

23 november 2018, 14:34

Op papier is PSV uiteraard de grote favoriet voor het thuisduel met sc Heerenveen, maar het moment dat de trotse koploper een keer punten gaat verspelen komt uiteraard ook dichterbij. Trainer Mark van Bommel rekent in ieder geval op een serieuze test tegen de Friezen.

Heerenveen staat op de wat tegenvallende negende plaats, maar is volgens Van Bommel wel een team om rekening mee te houden. "Ik vind het een goed voetballende ploeg die op een bepaalde manier druk kan zetten op onze verdediging", zegt de coach op de clubwebsite. "Zij wisselen veel van positie. Die kwaliteit hebben ze ook in hun spelersmateriaal. Daar moeten wij een antwoord op vinden. Ze hebben een aantal keer ongelukkig punten verloren. In bijna iedere wedstrijd voetballen ze goed mee. Ik denk dat Heerenveen een ploeg is die heel veel weerstand kan geven. Het wordt een moeilijke wedstrijd."

PSV komt zaterdag Sam Lammers tegen, die dit seizoen op huurbasis in Friesland speelt. De spits is goed bezig, vindt Van Bommel. "Sam ontwikkelt zich heel goed", stelt hij. "Ik ken hem natuurlijk al een tijdje van PSV O17 en PSV O19. Je ziet zelden dat een jongen zuiver tweebenig is, dat is hij. We houden hem goed in de gaten. Hij heeft veel voorwaarden die je als spits moet hebben. Wij hebben mensen binnen de club die hem heel vaak in actie zien, zoals dat ook bij andere verhuurde spelers zo is. Hij is een spits met heel veel potentie."

Overigens heeft de selectie van PSV geen blessuregevallen opgelopen tijdens de interlandperiode. Dat betekent dat ook Denzel Dumfries kan spelen tegen zijn oude club. "Denzel is fit, net als de rest van de jongens, behalve Ryan Thomas."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen