Ajax hoopt tijd in te halen om Ziyech eerder terug te krijgen

23 november 2018, 13:53

Het herstel van Hakim Ziyech verloopt volgens schema. De medische staf probeert zelfs tijd in te halen om de spelmaker van Ajax mogelijk eerder terug te krijgen op het veld. Vooralsnog blijft de prognose van twee weken hetzelfde. Zeker is dan ook dat Ziyech het duel van zaterdag met NAC Breda mist. Erik ten Hag denkt dat andere spelers het gemis van Ziyechs creativiteit kunnen opvangen.

"Ziyech is het creatieve brein, maar we hebben daar meer van. Onze selectie is daarop ingestoken", zegt Ten Hag op de persconferentie van vrijdag. "Ik denk dat we goede vervangers hebben. We hebben vaker goede spelers gemist, zoals Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Dat is toen ook goed opgevangen."

Ajax communiceerde deze week de verwachting dat Ziyech twee weken buitenspel zou staan met zijn knieblessure. "We hebben een prognose gegeven voor twee weken. Dat kan korter zijn, maar ook langer. Hij maakt op dit moment de juiste stappen." Het zou dus kunnen dat Ziyech dinsdag in de Champions League inzetbaar is tegen AEK Athene. "Natuurlijk hoop ik daarop", aldus Ten Hag. "Maar het moet wel verantwoord zijn. Als er aanpassingen komen in de prognose, melden we dat. Verder kan ik er niets over zeggen."

Eiting, Veltman en Bandé

Voor de wedstrijd tegen NAC is Ziyech het enige nieuwe blessuregeval. Carel Eiting en Joël Veltman meldden zich al wel op het trainingsveld, maar moeten nog stappen zetten in hun herstel. Ten Hag verwacht Eiting wel terug vóór de winterstop, voor Veltman is het nu zaak om wedstrijdfit te raken. Het herstel van Hassane Bandé loopt minder voorspoedig. "Daar is twijfel bij, we weten niet of hij direct na de winter beschikbaar is. De prognose was richting januari. Er is op dit moment geen zekerheid of hij dit dat gaat halen." Voor Ajax is dat overigens geen reden om de transfermarkt op te gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen